Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Breitling: Νέα συνεργασία με την Climate Impulse

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Breitling: Νέα συνεργασία με την Climate Impulse

ΝΕΑ

Breitling: Νέα συνεργασία με την Climate Impulse

ΝΕΑ

Η Breitling «πετάει» προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την Climate Impulse.

Advertisement
Advertisement

Η Breitling, η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Climate Impulse, το τελευταίο εγχείρημα του Ελβετού εξερευνητή και υπέρμαχου του κλίματος Bertrand Piccard.

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί τη συνεχή στήριξη της Breitling προς τον Piccard, έναν μακροχρόνιο πρεσβευτή της επωνυμίας, καθώς αναλαμβάνει το πρωτοποριακό έργο Climate Impulse: τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς στάση και μηδενικές εκπομπές ρύπων, με ένα οικολογικό υδρογονοκίνητο αεροπλάνο, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει εννέα ημέρες και σχεδιάστηκε για να εμπνεύσει τη δράση για το κλίμα στο σύνολό της. 

Τώρα, η Breitling στέκεται για πολλοστή φορά στο πλευρό του Piccard ως Επίσημος Συνεργάτης, καθώς ξεκινάει ένα ακόμη ιστορικό ταξίδι, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το 2028.

Advertisement
Advertisement

Η αεροπορική κληρονομιά της Breitling χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, όταν η μονάδα συντήρησης αεροσκαφών της, Huit Aviation, ανέπτυξε όργανα ακριβείας για το πιλοτήριο και χρονογράφους πιλότων για τους πρώτους αεροπόρους.

Με την άνοδο των αεροπορικών εταιρειών, η επωνυμία έγινε ο επίσημος προμηθευτής της παγκόσμιας αεροπλοΐας με τον χρονογράφο Navitimer, εξοπλισμένο με λογαριθμικό κανόνα, ιδανικό για τα πληρώματα των εμπορικών αεροσκαφών.

Σήμερα, η σειρά Professional της Breitling, με τα ψηφιακά-αναλογικά ρολόγια αεροπλοΐας, συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πιλότους σε δοκιμαστικές πτήσεις και σε ακραίες συνθήκες. Συνθήκες που ο Piccard και η ομάδα του θα αντιμετωπίσουν στο ταξίδι τους που θα γράψει ιστορία.

Advertisement

Το έργο Climate Impulse έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες των πτήσεων με υδρογόνο ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις μελλοντικές αερομεταφορές και να φέρει επανάσταση στον τομέα της βαριάς κινητικότητας.

Πέρα από αυτό, η Climate Impulse θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο εκσυγχρονισμός και η απαλλαγή του κόσμου μας από τις ανθρακούχες εκπομπές είναι εφικτή.

Advertisement

Με ένα κοινό όραμα καινοτομίας και συνεργασίας, ο Piccard, ο Dinelli και οι ομάδες τους, μαζί με την Breitling, είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία για άλλη μια φορά, εμπνέοντας μια νέα γενιά περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το χρονοδιάγραμμα της πτήσης Climate Impulse:
⦁ 2024-2026: Κατασκευή του αεροπλάνου 
⦁ 2026 – 2027: Δοκιμαστικές πτήσεις 
⦁ 2028: Ο πρώτος γύρος του κόσμου με αεροπλάνο, χωρίς στάση