Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bosch: Στην παραγωγή ο πρώτος κυρτός πίνακας πληροφοριών

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bosch: Στην παραγωγή ο πρώτος κυρτός πίνακας πληροφοριών

ΝΕΑ

Bosch: Στην παραγωγή ο πρώτος κυρτός πίνακας πληροφοριών

ΝΕΑ

Η Bosch ανακοίνωσε το λανσάρισμα του πρώτου κυρτού πίνακα πληροφοριών που θα μπει σε μοντέλο ευρείας παραγωγής, μια τεχνολογία που είδαμε αρχικά να κάνει την εμφάνισή της στις τηλεοράσεις. Πρώτος αποδέκτης του νέου πίνακα το νέο VW Touareg. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο νέος κυρτός πίνακας πληροφοριών της Bosch, έχει διαγώνιο 12,3 ίντσες και η κυρτότητα του έχει μελετηθεί έτσι ώστε να ακολουθεί τον φυσικό τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα μάτια μας. Παράλληλα ένα έξυπνο σύστημα ελέγχει αυτά που προβάλλονται στον πίνακα πληροφοριών ώστε ο οδηγός να βλέπει μόνο τις πληροφορίες που χρειάζεται με μόνο μία ματιά.

bosch-curved-instrument-cluster-2

Κάθε πληροφορία μπορεί να προβάλλεται σε ολόκληρη την οθόνη, ή σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες που μπορεί να εξατομικεύσει ο οδηγός ανάλογα με τις ανάγκες του, μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού, ή της κεντρικά τοποθετημένης οθόνης αφής του εκάστοτε συστήματος πολυμέσων-ψυχαγωγίας.

Advertisement
Advertisement

bosch-curved-instrument-cluster-3

Μία ακόμη πρωτιά για την Bosch αφορά η δυνατότητα zoom που προσφέρει ο νέος πίνακας πληροφοριών για το σύστημα πλοήγησης.

Elegance equipment line

Advertisement

Τέλος, δυνατό σημείο του νέου πίνακα πληροφοριών του γερμανικού κολοσσού αφορά τις σημαντικά λιγότερες αντανακλάσεις που παρουσιάζει έναντι των επίπεδων οθονών. Η Bosch αναφέρει χαρακτηριστικά πως χρησιμοποίησε μια ήδη υπάρχουσα μέθοδο που εφαρμόζεται στις επίπεδες οθόνες με χαρακτηριστικά υψηλής αντίθεσης και κατάφερε να μειώσει τις αντανακλάσεις κατά τέσσερις φορές.