Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Zupra: Μία Z4 με ολίγον από Supra

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Zupra: Μία Z4 με ολίγον από Supra

ΝΕΑ

BMW Zupra: Μία Z4 με ολίγον από Supra

ΝΕΑ

Και ενώ η νέας γενιάς BMW Z4 με την άρτι αφιχθείσα Toyota Supra έχουν αρκετά κοινά σημεία, όπως την ίδια πλατφόρμα, τους κινητήρες και λοιπά μηχανικά μέρη, εν τούτοις οπτικά είναι δύο εντελώς διαφορετικά μοντέλα, όντας το ένα ρόουντστερ και το άλλο κουπέ.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως γνωρίζουμε ήδη, η νέα Z4 που εμφανίστηκε πρώτη στο κοινό, διαθέτει ένα ιδιαίτερο εμπρός τμήμα, με την χαρακτηριστική μάσκα σε σχήμα «νεφρού» και τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED. Η κεντρική θέση οδήγησης, το χαμηλό κέντρο βάρους, η ιδανική κατανομή φορτίου ανά άξονα 50:50, τα φαρδιά μετατρόχια και το μικρό μεταξόνιο αποτελούν μία βάση για ευέλικτη συμπεριφορά και υψηλές δόσεις οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, η Toyota έδωσε μία διαφορετική εμφάνιση στο νέο της κουπέ μοντέλο, με έντονες γραμμές στο εμπρός μέρος και στις εισαγωγές του αέρα, ενώ πίσω ξεχωρίζει η ανάγλυφη αεροτομή. Η εικόνα της νέας Supra προσδιορίζεται και από το ιδιαίτερα μικρό μεταξόνιό της  που σε συνδυασμό με τα μετατρόχια και τους μεγάλους τροχούς των 19 ιντσών εξασφαλίζει ιδιαίτερη ευελιξία.

Advertisement

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ενώσουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά των δύο αυτοκινήτων; Ο καλλιτέχνης Kleber Silva πήρε τμήματα των δύο αμαξωμάτων και πιο συγκεκριμένα το πίσω της Supra και το εμπρός της Z4. Το αποτέλεσμα είναι απρόσμενα εντυπωσιακό και ίσως να αποτελέσει και μία αρχή για την έκδοση hard top του βαυαρικού μοντέλου.