Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Z4 M: Τέλος εποχής;

Ελλάδα 13:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW Z4 M: Τέλος εποχής;

ΝΕΑ

BMW Z4 M: Τέλος εποχής;

ΝΕΑ

Η BMW είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο ρόουνστερ μοντέλο της, τη νέα γενιά της Z4, στο Concours d’Elegance, που θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Ένα μοντέλο που θα μοιράζεται πολλά στοιχεία με τη νέα Toyota Supra. Αλλά τι γίνεται με την Ζ4 Μ;

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον της κορυφαίας έκδοσης του γερμανικού μοντέλου δεν δείχνει και ιδιαίτερα ευοίωνο, πάντα με βάση τις δηλώσεις του αφεντικού της BMW M, Frank van Meel, ο οποίος ναι μεν δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη της Ζ4 M, αλλά δεν δίστασε να τονίσει πως δεν υπάρχει ουσιαστική αγορά για το συγκεκριμένο μοντέλο.  Μιλώντας σε αμερικάνικο περιοδικό αυτοκινήτου, ο van Meel είπε: «Θεωρώ ότι η νέα Z4 M40i συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της έκδοσης M, όπως είναι οι εξαιρετικές επιδόσεις και η απολαυστική οδική συμπεριφορά».

2018-bmw-z4-16_800x0w-chariatis-530

Να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη γενιά της Ζ4 Μ από το 2006 έως το 2008 είχε πουλήσει συνολικά 5.837 μοντέλα, εκ των οποίων πάνω από το 50% είχαν ταξινομηθεί στην αγορά των ΗΠΑ. Αναλύοντας τους παραπάνω αριθμούς, είναι λογικό, η αφορμή για την μη ύπαρξη μίας έκδοσης «Μ» στη γκάμα της νέας BMW Z4 να έχει βάση.

Advertisement

2018-bmw-z5-5_800x0w-chariatis-640

«Το να πουλάς τέτοια νούμερα, που προσομοιάζουν περιορισμένης παραγωγής ειδικές εκδόσεις, όπως οι επερχόμενες M3 CS και Μ4 CS δεν είναι και ότι καλύτερο για μία εταιρεία σαν  την BMW» δηλώνει στέλεχος της εταιρείας. Να αναφέρουμε τέλος, ότι η κορυφαία έκδοση της νέας Z4, M40i θα τροφοδοτείται από ένα νέο τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που θα αποδίδει περίπου 350 ίππους, με τη βοήθεια turbo. Θα διαθέτει επίσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, ενεργητικά αμορτισέρ και ζάντες ελαφρού κράματος Μ.

Advertisement