Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Σειρά 6 Gran Turismo με βραβευμένη δομή!

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW Σειρά 6 Gran Turismo με βραβευμένη δομή!

ΝΕΑ

BMW Σειρά 6 Gran Turismo με βραβευμένη δομή!

ΝΕΑ

Στο ετήσιο συνέδριο κατασκευής οχημάτων που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, η BMW Σειρά 6 Gran Turismo απέσπασε το EuroCar Body Award 2017. Ένα βραβείο που απονέμεται  στην πιο καινοτόμα δομή αμαξώματος!

Advertisement
Advertisement

Μετά το BMW i8 (2014) και την BMW Σειρά 7 (2015), είναι η τρίτη φορά που ένα μοντέλο της γερμανικής εταιρίας κερδίζει τον κορυφαίο τίτλο, σε ένα θεσμό που χρονολογείται από το 2002. Η κριτική επιτροπή που απονέμει το βραβείο στάθηκε στην αποδοτική εξέλιξη και φιλοσοφία παραγωγής, καθώς και από τα οφέλη που απολαμβάνει ο πελάτης.

Η BMW Σειρά 6 Gran Turismo που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2017, αποτελώντας τη λογική συνέχεια της αντίστοιχης 5άρας. Η ελαφριά δομή και η αυξημένη χρήση αλουμινίου και ατσαλιών υψηλής αντοχής στα εξαρτήματα αμαξώματος και πλαισίου, συνετέλεσαν στη μείωση του βάρους της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo, κατά περίπου 150 kg συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ 44 kg εξοικονομήθηκαν μόνο από το αμάξωμα. Πράγμα που βελτιώνει σημαντικά και την αεροδυναμική απόδοση

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής υπογράμμισαν κυρίως τις σχεδιαστικές λύσεις που ανέπτυξε η βαυαρική μάρκα για το πίσω τμήμα. Η έκθεση αξιολόγησης ανέφερε: «Βασισμένοι σε ένα μεγάλο, μονοκόμματο πλαίσιο πίσω πόρτας από χυτό αλουμίνιο και σε μία καινοτόμα σχεδίαση που καταργεί την υδρορροή, οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα πολύ μεγάλο, πρακτικό πίσω άνοιγμα με μέγιστη ορατότητα από το πίσω παρμπρίζ – σε συνδυασμό με χώρο αποσκευών αυξημένο κατά 110 L συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο».

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό προσφέρει άφθονο χώρο, ενώ η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων εξασφαλίζει πολύ καλή ορατότητα. Τρία καθίσματα κανονικών διαστάσεων πίσω με πλούσιο χώρο για τα πόδια, προσφέρουν άνεση στο ταξίδι, όπως και η ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής παρά τη χαμηλότερη γραμμή οροφής. Η μονοκόμματη πίσω πόρτα της BMW Σειράς 6 Gran Turismo ανοίγει και κλείνει στάνταρ ηλεκτρικά ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 610 lt και μπορεί να επεκταθεί στα 1800 lt με την ηλεκτρική αναδίπλωση των καθισμάτων μέσω τηλεχειρισμού.

bmw-6-series-gran-turismo-b640

Την 19η έκδοση του θεσμού EuroCar Body παρακολούθησαν 550 ειδικοί αμαξώματος. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι τα τεχνικά πρότυπα των αμαξωμάτων και η παραγωγή τους, καθώς και η ανάδειξη του πιο καινοτόμου αμαξώματος στον κόσμο στο πλαίσιο του διαγωνισμού EuroCarBody Awards. Τα βραβεία αναγνωρίζουν τα πιο προηγμένα, καινοτόμα αμαξώματα μοντέλων μαζικής παραγωγής. Επί τρεις ημέρες, οι ειδικοί συζήτησαν και αξιολόγησαν δώδεκα υποψηφιότητες, βάσει του κελύφους του αμαξώματος και των ολοκληρωμένων μοντέλων. Για πρώτη φορά, υπήρχαν δύο κατηγορίες συμμετοχών – μία για μοντέλα μεγάλου όγκου παραγωγής και η άλλη για premium οχήματα.

Advertisement

Η BMW Σειρά 6 Gran Turismo στο τέλος δεν απέσπασε μόνο το EuroCar Body Award για την premium κατηγορία αλλά συγκέντρωσε και την υψηλότερη συνολική βαθμολογία. Ήταν πρώτη σε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες τεχνικής αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας συνολικά 39.10 βαθμούς με άριστα το 50.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement