Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW σειρά 5 με ήπιο υβριδικό σύστημα

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW σειρά 5 με ήπιο υβριδικό σύστημα

ΝΕΑ

BMW σειρά 5 με ήπιο υβριδικό σύστημα

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για την ήπια υβριδική τεχνολογία στην γκάμα της BMW με ένα σύστημα 48V για την Σειρά 5, που έχει στόχο την αύξησης της δύναμης και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement
Advertisement

Η ήπια-υβριδική τεχνολογία θα κάνει το ντεμπούτο της στη BMW Σειρά 5, όπου θα βοηθήσει όχι μόνο στο να αποφορτίσει την πίεση από τον συμβατικό κινητήρα αλλά και να αυξήσει την απόδοση του.

Η τοποθέτηση ενός ισχυρού 48V συστήματος και μιας δεύτερης μπαταρίας ενισχύει σημαντικά τη λειτουργικότητα του Brake Energy Regeneration, (ανάκτηση ενέργειας από την επιβράδυνση) επιτρέποντας την παραγωγή επιπλέον ενέργειας αλλά και την αποθήκευση και αξιοποίησή όχι μόνο για την τροφοδότηση και τις λειτουργείες των ηλεκτρικών συστημάτων, αλλά και για την παραγωγή επιπλέον ισχύος στην κίνηση. Για το σκοπό αυτό, το 48V μοτέρ ενεργεί σαν μία ηλεκτρική μονάδα που βοηθά τον κινητήρα, να αποδίδει περισσότερο αλλά και ομαλότερα κάτι σαν ηλεκτρικό overboost, εν τω μεταξύ, δίνει μια επιπλέον… δόση δύναμης κατά την επιτάχυνση με πλήρες γκάζι.

Advertisement

Το 48V μίζα/γεννήτρια έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν δημιουργεί κραδασμούς κατά την αναστολή και την επανεκκίνηση του στην λειτουργία «Auto Start Stop» και συμβάλει στην συχνότερη και πιο άμεση χρήση του συστήματος.

Advertisement

Από το Νοέμβριο 2019 η υβριδική τεχνολογία ήπιας μορφής θα τοποθετηθεί ως στάνταρ στα μοντέλα: BMW 520d Sedan, BMW 520d xDrive Sedan και BMW 520d xDrive Touring. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου του κινητήρα diesel των 190 ίππων, που τροφοδοτεί αυτή η τετράδα των μοντέλων θα μειωθούν από 0,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.