Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η αναβαθμισμένη BMW M5

Ελλάδα 7:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα σκαριά η αναβαθμισμένη BMW M5

ΝΕΑ

Στα σκαριά η αναβαθμισμένη BMW M5

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι της BMW ετοιμάζονται πυρετωδώς επάνω στην εξέλιξη της αναβαθμισμένης BMW M5, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Advertisement
Advertisement

 

Η κορυφαία έκδοση της νέας BMW Σειράς 5 και ένα από τα ταχύτερα σεντάν παραγωγής στον κόσμο, η M5 βρίσκεται σε διαδικασία facelift, με τα πρωτότυπα μοντέλα να κάνουν εδώ και μερικές εβδομάδες τις απαραίτητες δοκιμές. Όπως παρατηρούμε και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, οι αλλαγές στο αμάξωμα σε σχέση με την τωρινή M5 είναι μικρές και περιορίζονται στην εμπρός μάσκα, με τη μεγαλύτερη γρίλια και τους ανασχεδιασμένους αεραγωγούς. Μικρότερα σε μέγεθος και πιο λεπτά αναμένεται να είναι και τα εμπρός φωτιστικά σώματα, ενώ νέα σχεδίαση θα έχει και ο πίσω προφυλακτήρας.

Advertisement
Advertisement

Οι αισθητικές αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, το οποίο θα δανείζεται στοιχεία από τα SUV της εταιρείας, τις X5 και X7, όπως τον 12,3 ιντσών ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος συνδυάζεται με αντίστοιχης διάστασης οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Κάτω από το καπό περιμένουμε τον ίδιο V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων M TwinPower Turbo, που προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν η ισχύς του θα ξεπερνά τους 600 PS και τα 750 Nm ροπής της υπάρχουσας γενιάς. Φυσικά, θα εξακολουθήσει να υπάρχει το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης, ενώ όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα επιδόσεις επιπέδου supercar με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, όμως υπάρχει η δυνατότητα μέσω του  M Driver’s Package να αυξηθεί στα 305 km/h.