Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW σειρά 3 Sedan Li: Γιατί στην Κίνα το μέγεθος μετράει

Ελλάδα 21:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW σειρά 3 Sedan Li: Γιατί στην Κίνα το μέγεθος μετράει

ΝΕΑ

BMW σειρά 3 Sedan Li: Γιατί στην Κίνα το μέγεθος μετράει

ΝΕΑ

Στην Κινέζικη αγορά οι πελάτες προτιμούν τα αυτοκίνητα τους να έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις και αμάξωμα sedan. Έτσι οι κατασκευαστές μεγαλώνουν τα μεσαία μοντέλα τους και παράγουν ξεχωριστές εκδόσεις όπως η BMW σειράς 3 η οποία γίνεται “Li”

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Η σειρά 3 της BMW έχει ήδη παρουσιαστεί (με τον κωδικό G20). Έχει μήκος 4,70 μέτρα, με το μεταξόνιό της να είναι στα 2,85 μέτρα διαστάσεις οι οποίες την κάνουν την μεγαλύτερη 3άρα sedan, που έχει κατασκευαστεί ως τώρα.

Advertisement
Advertisement

Όμως φαίνεται πως οι αριθμοί αυτοί δεν είναι αρκετοί για την Κίνα και την (τεράστια) αγορά της. Έτσι οι Βαυαροί δημιούργησαν την σειρά 3 Li, την Κινέζικη άποψη για το πως είναι η σωστή 3άρα. Σύμφωνα με την BMW Asia το μήκος της Li είναι 4.83 μέτρα (από εμπρός ως πίσω) κάνοντάς την κατά 120 χιλιοστά μεγαλύτερη από το στάνταρ μοντέλο.

Οι διαστάσεις προστέθηκαν ανάμεσα στους άξονες και έτσι το μεταξόνιο μεγάλωσε στα 2,96 μέτρα ή κατά 110 χιλιοστά από την απλή σειρά 3 ( την G20). Φυσικά αυτό σημαίνει περισσότερο χώρο για τα πόδια / γόνατα των πίσω επιβατών.

Το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες “φορά” το body kit της M Sport και τα διακριτικά 325Li, κάτι που σημαίνει πως έχει κινητήρα 2000 κ.εκ. Turbo με 184 ίππους. Τον ίδιο με της ευρωπαϊκής έκδοσης. Πάντως και οι δυνατότεροι κινητήρες της σειράς 3 θα είναι διαθέσιμοι στο μέλλον.

Advertisement

Όπως και η προηγούμενη σειρά 3 Li, το νέο μοντέλο θα συναρμολογείτε στο εργοστάσιο των BMW / Brilliance στην Shenyang. Η στάνταρ σειρά 3 δεν είναι διαθέσιμη στην Κίνα η οποία έχει μόνο LWB (Long Wheel Base) μοντέλα για να συναγωνιστεί τα Audi A4 L, Jaguar XE L και Mercedes-Benz C-Class L.

3seriesLi1

Advertisement