Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Ράβδους αλουμινίου από την Impol

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Ράβδους αλουμινίου από την Impol

ΝΕΑ

BMW: Ράβδους αλουμινίου από την Impol

ΝΕΑ

Συμφωνία με την κορυφαία εταιρείας παραγωγής αλουμινίου της Σλοβενίας η οποία ονομάζεται Impol υπέγραψε η BMW.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε την Impol για την προμήθεια ράβδων αλουμινίου που θα χρησιμοποιήσει στα νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα (PHEV).

Η συμφωνία, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, θα καταστήσει την Impol άμεσο προμηθευτή του γερμανικού ομίλου για τουλάχιστον πέντε έτη.

Advertisement
Advertisement

Η Impol, για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, θα κατασκευάσει νέα μονάδα παραγωγής, συνολικής επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων και ήδη έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση οικοδομικής άδειας.

Στόχος της εταιρείας είναι οι εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Η Impol θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής ράβδων αλουμινίου για το νέο ηλεκτρικό SUV της BMW, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην αγορά το 2021.

Advertisement

Η εταιρεία θα προχωρήσει στην απασχόληση επιπλέον ανθρώπινου δυναμικού (στην παραγωγή, την εφοδιαστική αλυσίδα και τον έλεγχο ποιότητας) και εκτιμά ότι η συμφωνία με την BMW ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή μιας πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς σχέσης.

Τα έσοδα της Impol από τις πωλήσεις (η εταιρεία πουλά τα προϊόντα της σε 50 χώρες) ανήλθαν πέρυσι σε 728 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 614 εκατ. είναι τα έσοδα των πωλήσεων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η κύρια αγορά της εταιρείας στην ΕΕ είναι αυτή της Γερμανίας, καθώς απορροφά το 1/3 των πωλήσεων της Impol στο εξωτερικό.

Advertisement