Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M850i xDrive: Πρώτες επίσημες πληροφορίες (+Video)

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M850i xDrive: Πρώτες επίσημες πληροφορίες (+Video)

ΝΕΑ

BMW M850i xDrive: Πρώτες επίσημες πληροφορίες (+Video)

ΝΕΑ

Την είδαμε ως ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πρωτότυπα που έκαναν την εμφάνιση τους στην έκθεση της Γενεύης και τώρα έχουμε στα χέρια μας και τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τη νέα BMW M850i xDrive, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMW Σειρά 8 Series Coupe τράβηξε όλα τα βλέμματα στο Σαλόνι της Γενεύης ως πρωτότυπο M8 Gran Coupe και οι λόγος ήταν κυριολεκτικά κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τώρα, όπως μας πληροφορούν και οι ίδιοι οι Βαυαροί, η νέα ναυαρχίδα τους βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών στην Ουαλία, όπου καθορίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ανάρτηση αλλά και όλα τα συστήματα που λαμβάνουν μέρος στην κίνηση του αυτοκινήτου.

Σε έναν από τους πιο βασικούς τομείς, εκείνον της κίνησης, η BMW μας πληροφορεί πως η M850i xDrive θα χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουριο V8 μηχανικό σύνολο, που κάνει το ντεμπούτο του σε αυτό το μοντέλο. Το μοτέρ θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ανάλογου συστήματος που θα βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, την στιγμή που στον πίσω άξονα έχει τοποθετηθεί διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Μάλιστα στα προγράμματα Sport και Sport+ που θα έχει ο οδηγός στην διάθεσή του, η απόκριση του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού αλλά και ο ήχους που παράγει θα είναι πιο άμεση και απολαυστικός αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Ανάλογα με την επιλογή του προγράμματος θα ρυθμίζονται τόσο το σύστημα δυναμικής ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) του αυτοκινήτου όσο και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση αλλά και ο τρόπος που το σύστημα τετρακίνησης περνά την δύναμη στον δρόμο με έμφαση πάντα στους πίσω τροχούς.

bmw-850-iX-2018-640

Από πλευράς βάρους, ο μεγάλος V8 έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τον κινητήρα που αντικαθιστά, ωστόσο η παραγόμενη ισχύς έχει ανέβει κατά 68 ίππους και ανέρχεται πλέον στους 530. Αυξημένη παρουσιάζεται και η ροπή κατά 10 περίπου κιλά στα 76,4 και είναι διαθέσιμη από τις μόλις 1.800 σ.α.λ. Τέλος, για το αναθεωρημένο Steptronic 8τάχυτο κιβώτιο η BMW αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι απαιτούμενοι χρόνοι αλλαγής σχέσεων έχουν μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του. Η BMW Σειρά 8 BMW Coupe θα είναι διαθέσιμη εντός του 2018.

Advertisement

Δείτε και ένα σχετικό επίσημο βίντεο παρακάτω για τη νέα ναυαρχίδα της BMW, με πλήρες καμουφλάζ.

Advertisement