Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η BMW εντυπωσιάζει με το πρωτότυπο M8 Gran Coupe

Ελλάδα 3:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW εντυπωσιάζει με το πρωτότυπο M8 Gran Coupe

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η BMW εντυπωσιάζει με το πρωτότυπο M8 Gran Coupe

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πρεμιέρες της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης έρχεται από τη BMW και αφορά το πρωτότυπο M8 Gran Coupe!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Η Σειρά-8 θα αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα στη γκάμα μας και θα συνδυάζει ασύγκριτη κομψότητα με σπορ εμφάνιση. Το BMW Concept M8 Gran Coupe προσφέρει μία ματιά στο τι κρύβει το μέλλον για την πιο εξωτική και πιο ελκυστική εκδοχή της Σειράς 8», ανέφερε επί σκηνής ο επικεφαλής σχεδιασμού της βαυαρικής μάρκας, Adrian van Hooydonk.

Και αντικειμενικά, με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι την εγκυρότητα των λεγόμενών του. Το εν λόγω concept car εισάγει νέο σχεδιαστικό μοτίβο για τη BMW, με πολύ επιθετικό εμπρός μέρος όπου δεσπόζουν οι μεγάλοι αεραγωγοί και το νευρώδες, πολύ μακρύ καπό, η οροφή έχει κουπέ χαρακτήρα και καταλήγει σε μεγάλο σπόιλερ ενώ το πίσω μέρος διαθέτει ακόμα διαχύτη και ακροβολισμένες διπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Advertisement
Advertisement

Οι προφυλακτήρες έχουν πολύ επιθετικό σχήμα, οι καθρέφτες έχουν μικρές διαστάσεις και αεροδυναμικό σχήμα, το περίγραμμα των τζαμιών στις θύρες είναι σε χρυσό χρώμα, όπως άλλωστε και οι δαγκάνες των φρένων, ενώ το σπέσιαλ χρώμα Salève Vert ακροβατεί ανάμεσα στο πράσινο και το γκρι ανάλογα από την οπτική γωνία και τον φωτισμό.

bmw-concept-m8-gran-coupe-e640

Όμως χαρακτηριστικά λένε οι Γερμανοί, το «M» στο συγκεκριμένο πρωτότυπο αντιπροσωπεύει τη λέξη «More=Περισσότερο» ενώ έχει σχεδιαστεί για να ανακατέψει την τράπουλα, να διχάσει, να δημιουργήσει συναισθήματα.

Advertisement

bmw-concept-m8-gran-coupe-d640

«Με αυτό το αυτοκίνητο θέλουμε να αγγίξουμε ανθρώπους που αναζητούν κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα. Με αυτό, η BMW M οδηγεί την πολυτέλεια εκτός ασφαλούς ζώνης», είπε ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού των BMW M και BMW i, Domagoj Dukec.

Advertisement

bmw-concept-m8-gran-coupe-c640

Μένει να δούμε πόση από αυτή την… αγριάδα θα διατηρήσει και στην έκδοση παραγωγής.

bmw-concept-m8-gran-coupe-f640tall

Advertisement