Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M340i xDrive Sedan & Touring: Γεύση από τις νέες BMW M (+video)

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M340i xDrive Sedan & Touring: Γεύση από τις νέες BMW M (+video)

ΝΕΑ

BMW M340i xDrive Sedan & Touring: Γεύση από τις νέες BMW M (+video)

ΝΕΑ

Εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo 374 ίππων, κίνηση σε όλους τους τροχούς, αμάξωμα sedan ή touring και μία περιορισμένη πρώτη έκδοση 340 μονάδων . Αυτή είναι η εικόνα της κορυφαίας BMW σειράς 3.

Advertisement
Advertisement

 

Χαρακτηρίζουν την BMW Σειράς 3 ως την πιο sport ως τώρα και οι δύο νέες κορυφαίες εκδόσεις της: M340i xDrive Sedan και M340i xDrive Touring (διαθέσιμες από τον Νοέμβριο) το αποδεικνύουν. Η τεχνολογία του κινητήρα και του πλαισίου αναπτύχθηκε με γνώμονα τις παραμέτρους της BMW M GmbH, με ξεχωριστά σχεδιαστικά στοιχεία, αποκλειστικές προδιαγραφές και ένα εσωτερικό, που δημιουργήθηκε για την απόλαυση της οδήγησης, χωρίς να χάνεται η άνεση και η λειτουργικότητα. Από τον Νοέμβριο του 2019, τα μοντέλα Sedan και Touring θα διατίθενται ως BMW M340i First Edition, μία περιορισμένη έκδοση σε 340 μονάδες (για το κάθε μοντέλο) η οποία θα περιλαμβάνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εξοπλισμού.

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία 3άρα η «M Motorsport» δίνει βάρος στη ισχύ. Πρωταγωνιστής ο εξακύλνδρος κινητήρας M TwinPower Turbo  των 3000 κ.εκ. και 374 ίππων με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που αναπτύχθηκε ειδικά για τα δύο αυτά μοντέλα. Το μοτέρ πλαισιώνουν: το διαφορικό M Sport, η ανάρτηση M Sport και φυσικά το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα M Sport, καθώς και προσαρμοσμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Η νέα BMW M340i xDrive Sedan επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η Touring σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το σύστημα εξάτμισης M Sport δημιουργεί ένα soundtrack, πλούσιο σε συναισθήματα. Το σύστημα αυτό έχει περισσότερη ένταση από το κανονικό σύστημα εξάτμισης M Sport, ελέγχεται με πτερύγια και ενεργοποιείται στις επιλογές οδήγησης Sport ή Sport+. Ο ήχος που συνοδεύει την… έκρηξη της ισχύος του κινητήρα δημιουργεί ιδιαίτερη ακουστική εμπειρία για οδηγό και επιβάτες της νέας BMW M340i xDrive Sedan και Touring. Παράλληλα ικανοποιεί τις προδιαγραφές του προτύπου εκπομπών Euro 6d-TEMP.

Για την μετάδοση της κίνησης ο εξακύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με το σύστημα Steptronic Sport (νέας γενιάς) , οχτώ σχέσεων, με τετρακίνηση και διαφορικό M Sport (στον πίσω άξονα) ως στάνταρ. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη εκμετάλλευση της δύναμης του κινητήρα, συντομότερες αλλαγές ταχυτήτων για καλύτερες επιδόσεις αλλά και καλύτερη οικονομία καυσίμου και εκπομπής ρύπων. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Launch Control για την απόλυτη επιτάχυνση.

Advertisement

Η τετρακίνηση επιτρέπει την πλήρη μεταβολή της διανομής ισχύος μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη πολλαπλών δίσκων. Το BMW xDrive λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) και αντιδρά στις αλλαγές της κατάστασης οδήγησης με μεγάλη ακρίβεια και σε κλάσμα ενός δευτερολέπτου, μεγιστοποιώντας την πρόσφυση, την ευελιξία και τη σταθερότητα χειρισμού σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες οδοστρώματος ή αν οδηγείτε σε πίστα.

Advertisement

Η ανάρτηση M Sport είναι στάνταρ στη νέα BMW M340i xDrive Sedan και M340i xDrive Touring έχει μικρότερο ύψος της διαδρομής κατά 10 χιλιοστά) ενώ είναι διαθέσιμη η ανάρτηση Adaptive M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ/ ελατήρια, που προσαρμόζονται στις συνθήκες της επιφάνειας του δρόμου και στο στυλ κίνησης του οδηγού. Από το σύνολο δεν λείπουν τα sport φρένα «Μ» με σταθερές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και δίσκους 348 χιλιοστών στους μπροστινούς τροχούς και δίσκους 345 χιλιοστών στο πίσω μέρος. Τα νέα μοντέλα M340i xDrive Sedan και Touring έχουν στάνταρ σε ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών M, με ελαστικά 225/45 R 18 μπροστά και 255/40 R 18 πίσω. Στον έξτρα εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι  19-ιντσών M ζάντες σε τρεις επιλογές.

Τα κορυφαία μοντέλα της σειράς 3 δεν είναι απλά ξεχωριστά το δείχνουν κιόλας με μία σειρά σχεδιαστικών χαρακτηριστικών για τις εκδόσεις M. Η εμπρός «ποδιά», τα πλαϊνές skirts και το πίσω μέρος έχουν βοηθήματα για καλύτερη αεροδυναμική και παροχή αέρα ψύξης στα μηχανικά μέρη.

Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά συνεχίζονται και στο εσωτερικό με τα sport καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό, τα οποία είναι καλυμμένα με ένα συνδυασμό M (Sensatec και Alcantara). Το δερμάτινο τιμόνι με κουμπιά πολλαπλών λειτουργιών και τα paddles αλλαγής ταχυτήτων, ο «ουρανός» (με χρώμα Anthracite), τα ειδικά πατάκια και οι εσωτερικές διακοσμητικές λωρίδες από αλουμίνιο ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα.

Η BMW M340i First Edition θα διατίθεται σε αμάξωμα Sedan και Touring και προσφέρεται σε επιλεγμένες αγορές (σε 340 μονάδες)  μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία, οι Κάτω Χώρες, η Σκανδιναβία, το Βέλγιο, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Μέση Ανατολή, ο Καναδάς, το Μεξικό και η Βραζιλία.