Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M3 (E30): Ένα «κόσμημα» από την Βουλγαρία

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M3 (E30): Ένα «κόσμημα» από την Βουλγαρία

ΝΕΑ

BMW M3 (E30): Ένα «κόσμημα» από την Βουλγαρία

ΝΕΑ

Η εταιρεία βελτιώσεων Vilner, με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, μας παρουσιάζει το τελευταίο για τη φετινή χρονιά δημιούργημά της, μία εκπληκτική BMW M3 του 1990, που αποτελεί, ίσως, ένα από τα ομορφότερα τετράτροχα που έχουν παραχθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό «καυτό» κουπέ ξεχωρίζει καταρχήν από το ιδιαίτερο χρώμα του αμαξώματος, Imola Red II, ενώ η βουλγάρικη φίρμα έχει τοποθετήσει αυθεντικά τμήματα από την σπάνια Evolution II.Την συνολική εικόνα συμπληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών της BBS, οι κόκκινες δαγκάνες των εμπρός φρένων και τα φωτιστικά σώματα της Hella.

1990-bmw-m3-by-vilner-chariatis-530

Αλλά η κορύφωση της βελτιωμένης BMW M3 βρίσκεται στο εσωτερικό, με τα μοναδικά μπάκετ καθίσματα της Sparco να είναι επενδυμένα με ύφασμα και δέρμα, ενώ τα πλαϊνά των θυρών και η βάση του επιλογέα έχουν ντυθεί με καρό ύφασμα. Η Vilner έχει τοποθετήσει επίσης δερμάτινο τιμόνι της Momo και μεταλλικά πάνελ στο πάτωμα, ενώ για να μπορέσει να χωρέσει το roll cage, έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα.

Advertisement

1990-bmw-m3-by-vilner (1)-chariatis-640

Κάτω από το καπό ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 2,5 λίτρων έχει αντικατασταθεί από τον μεγαλύτερης χωρητικότητας 3,2 λίτρων, εξακύλινδρο της επόμενης γενιάς M3 (E36), με απόδοση 320 ίππων και 35,7 kgm ροπής. Ο παραπάνω κινητήρας συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ το συνολικό βάρος είναι μόλις 1.200 kg.

Advertisement