Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Οι καλύτεροι φορτιστές

ΝΕΑ

Ποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία πάνε δικαστήρια για τις ποτηροθήκες; – Τι συνέβη

  • newsautoteam

Στα έδρανα του δικαστηρίου για μια  πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά υπόθεση αναμένεται να βρεθεί η εταιρεία, μετά από αγωγή σε βάρος της για… τις ποτηροθήκες του μεγάλου της SUV…

 

Οσο για γέλια ή για κλάμματα και αν φαίνεται η ιστορία, υπάρχει ενάγουσα εταιρεία  η οποία  σε μακροσκελή μηνυτήρια αναφορά της,  ζητά πέντε εκατομμύρια δολάρια (!), “καταγγέλλοντας” την BMW για την  Χ7, ότι «οι ποτηροθήκες είναι ελαττωματικές και δεν μπορούν να συγκρατήσουν ποτήρια ή πλαστικές κούπες που είναι γεμάτες υγρά. Αδυνατούν, δηλαδή, να κάνουν αυτό για το οποίο προορίζονται».

Όπως αναφέρεται, όταν το υγρό χύνεται μέσα στην ποτηροθήκη, οι καλωδιώσεις του συστήματος “SRS” (Συμπληρωματικό Σύστημα Συγκράτησης), οι οποίες βρίσκονται κάτω από την ποτηροθήκη βρέχονται, μ’ αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές στους αερόσακους. Επομένως ελλοχεύει ο κίνδυνος να ανοίξουν ακούσια.

O συνήγορος, της BrightK Consulting, Hovanes Margarian, μάλιστα, αναφέρει ότι υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα της μάρκας που φέρουν το ίδιο σχεδιαστικό ελάττωμα.

Σημειώνεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνονται και άλλα αντίστοιχα περιστατικά, σχετικά με την πρόκληση προβλήματος στις καλωδιώσεις του SRS μετά την έκχυση υγρού στις ποτηροθήκες.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η επιδιόρθωση μιας τέτοιας βλάβης σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τις 2.000 δολάρια, με τη BMW να αρνείται να καλύψει το κόστος, στο πλαίσιο της εγγύησης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει, τον Μάρτιο του 2021, ένας ιδιοκτήτης BMW:

«Είχα τοποθετήσει ένα αναψυκτικό στην ποτηροθήκη μιας BMW X7 του 2020. Το καπάκι του αναψυκτικού δεν ήταν καλά κουμπωμένο και μια μικρή ποσότητα του αναψυκτικού χύθηκε στον επιλογέα ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα.

»Το 95% της ποσότητας του αναψυκτικού έμεινε μέσα στη συσκευασία. Αλλά το αυτοκίνητο προέβη σε στάθμευση εκτάκτου ανάγκης στην αριστερή λωρίδα ενός αυτοκινητοδρόμου και δεν γινόταν να οδηγηθεί. Επιλέχθηκε η θέση “Park” (P) στον επιλογέα ταχυτήτων και ήταν ανέφικτο να επιλέξω είτε το “Drive” (D), είτε το “Rear” (R). Παράλληλα, στο ταμπλό εμφανίστηκε η ένδειξη “απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο”. Το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε και ο τεχνικός με ενημέρωσε πως το υγρό έβλαψε ένα εξάρτημα κάτω από τον επιλογέα ταχυτήτων.

»Το κόστος επισκευής ανήλθε σε 2.900 δολάρια και δεν καλύφθηκε από την εγγύηση».

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι κάποιοι, κάνουν… καριέρα με τέτοιες υποθέσεις, προσπαθώντας να αντλήσουν τζίρους, αναζητώντας «προβλήματα» από προϊόντα μεγάλων και εύπορων εταιρειών. Όλα όμως κρίνονται και θα κριθούν στα δικαστήρια…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή τη BMW 02 Coupe θέλουμε να τη δούμε στο δρόμο
BMW: Συμφωνία για την προμήθεια ημιαγωγών
Η νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023 (+video)

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto