Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW 507: Πωλείται για πάνω 2,1 εκ. ευρώ (video)

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW 507: Πωλείται για πάνω 2,1 εκ. ευρώ (video)

ΝΕΑ

BMW 507: Πωλείται για πάνω 2,1 εκ. ευρώ (video)

ΝΕΑ

Η πανέμορφη BMW 507 του 1958 πωλείται στην Αμερική από αγγελία στο site Hemmings από την εταιρία Fantasy Junction και τιμή  2.161.580 ευρώ. Είναι το 110ο από τα 254 μοντέλα που κατασκευάστηκαν συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Η BMW 507 είναι ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα στην ιστορία της βαυαρικής μάρκας.

 

Με την εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητά της 507  η εύρεση ενός αυτοκινήτου προς πώληση αυτές τις μέρες είναι μια πολύ σπάνια ευκαιρία. Αυτό πιθανότατα οφείλεται κυρίως στις διασημότητες που αποτελούσαν την πελατείας της. Ο Elvis Presley (είχε αγοράσει δύο κατά τη θητεία του στο στρατό στην Γερμανία) αλλά και ο πρώην Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ήταν μερικοί από τους ιδιοκτήτες της χειροποίητης BMW 507.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που δημοπρατείτε κατασκευάστηκε στις 14 Ιανουαρίου 1958, σύμφωνα με το BMW Classic Zertifikat που το συνοδεύει. Είναι η 110η  κατασκευασμένη 507 και παραδόθηκε στον πρώτο της ιδιοκτήτη με αφαιρούμενη σκληρή οροφή και εργοστασιακές αγωνιστικού τύπου ζάντες με ένα μπουλόνι. Το πιο σημαντικό, είναι το μεταλλικό εξωτερικό χρώμα «Silbergrau» με το οποίο βάφτηκαν μόλις 21 αυτοκίνητα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το roadster δεν παραδόθηκε αμέσως στον πρώτο του ιδιοκτήτη. Πριν πουληθεί, είχε εκτεθεί στην έκθεση της BMW στο Μόναχο και  τον Μάιο του 1958 το παρέδωσαν στον Gustavo Zingg. Έναν Γερμανό επιχειρηματία που ήταν επίσημος αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz στη Βενεζουέλα. Το αυτοκίνητο επέστρεψε στη Γερμανία γύρω στο 1960 και πέρασε τις επόμενες πέντε δεκαετίες εκεί.

Advertisement

Το 2007, αυτή η 507 υποβλήθηκε σε πλήρη αποκατάσταση από τους ειδικούς της BMW Classic και στη συνέχεια το 2014 επέστρεψε για εκτενή έλεγχο. Το αυτοκίνητο έχει τις εγγυήσεις του BMW Factory Expertise που καλύπτουν την ποιότητα του φινιρίσματος και τη γνησιότητα των εξαρτημάτων.

Advertisement

Έχει πρόσφατο service στον κινητήρα και στο τετρατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της ZF. Ο τεχνικός έλεγχος πριν την δημοπρασία έδωσε σε αυτήν την 507 βαθμολογία, 900 στα 1.000 για την ποιότητα και κατάσταση της.

Advertisement

Με 84.743 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, αυτή η Series II 507 είναι προς πώληση με ζητούμενη τιμή 2.161.580 ευρώ. Είναι σε άριστη κατάσταση χωρίς να χρειάζεται επισκευή ή συντήρηση. Όπως κάθε άλλο 507, είναι ένα αυτοκίνητο με πλούσια και πολύχρωμη ιστορία που θα παραμείνει για πάντα μέρος της κληρονομιάς της BMW στη Βόρεια Αμερική και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο σφυρί μια BMW 507 του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου
Ντοκιμαντέρ: Έτσι έγινε ξανά καινούργια η BMW του Elvis
Με αυτή τη BMW θα ανοίξει φέτος το Φεστιβάλ Ταχύτητας