Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με biturbo V6 400 ίππων το επόμενο Lexus IS

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με biturbo V6 400 ίππων το επόμενο Lexus IS

ΝΕΑ

Με biturbo V6 400 ίππων το επόμενο Lexus IS

ΝΕΑ

Έκδοση του IS με κινητήρα απόδοσης 400 ίππων φημολογείται ότι θα παρουσιάσει η Lexus σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, αν και όπως δείχνουν όλα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για να το δούμε. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η νέα ισχυρή έκδοση του IS αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε δύο περίπου χρόνια, εκεί που υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστεί και η νέα γενιά του μοντέλου. Ο κινητήρας που φημολογείται ότι θα βρίσκεται κάτω από το καπό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Driving Enthusiast” είναι το V6 μηχανικό σύνολο με τα δύο τούρμπο και χωρητικότητα 3,5 λίτρα που γνωρίζουμε από το νέο Lexus LS.

Αν τα σενάρια αληθεύουν τότε λογικά η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει δεχτεί τις περιποιήσεις του τμήματος F Sport της εταιρίας και αυτό σημαίνει ότι το μοτέρ λογικά μπορεί και να παράγει πολύ περισσότερα άλογα από τα 416 που αποδίδει στο LS. Οι αλλαγές αναμένεται να μην σταματήσουν ούτε στα περιφερειακά, με την ανάρτηση, τα φρένα αλλά και τα αεροδυναμικά βοηθήματα να έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που φέρνει μαζί του το μοτέρ. Το προηγούμενο Lexus IS F που παρουσιάστηκε το 2006, απέδιδε 416 ίππους, είχε τελική πάνω από 270 χλμ./ώρα και χρειαζόταν 4,7 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα.

lexus-is-640

Advertisement
Advertisement

Αυτό που πηγαίνει κόντρα κόντρα στην συγκεκριμένη φημολογία έχει να κάνει με το στρατηγικό πλάνο της Lexus η οποία φέρεται να έχει την σειρά IS και GS υπό… εξέταση για το μέλλον με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμη και για διακοπή αυτών των μοντέλων με την εταιρία να συγκεντρώνεται περισσότερο στα SUV και τα crossover.