Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Biomega Sin : Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Biomega Sin : Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα

ΝΕΑ

Biomega Sin : Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα

ΝΕΑ

Μία εταιρία ηλεκτρικών ποδηλάτων προσπαθεί να απλοποιήσει την ιδέα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης και ελπίζει να καταφέρει ότι δεν κατάφεραν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Θα το πετύχει;

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Η Biomega κατασκευάζει ποδήλατα στην Κοπεγχάγη από το 1998 και πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρονικό της ποδήλατο, ενσωματώνοντας την μπαταρία στον κινητήρα . Για τα τετράτροχα τώρα, χρησιμοποιεί τις ιδέες του σχεδιαστή Guillermo Callaκαι πιστεύει πως δημιούργησε ένα έξυπνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της αστικής μετακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το concept car Sin έχει σχεδιαστεί για να υιοθετήσει τις αρχές της σχεδιαστικής σκέψης της εταιρίας κατασκευής ποδηλάτων Biomega και να τις εφαρμόσει στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το ηλεκτρικό concept car της Biomega, Sin, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2021.

Οι δανέζοι σχεδιαστές ποδηλάτων Biomega επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους παρουσιάζοντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Sin στη Σαγκάη. Το EV έχει αμάξωμα από ανθρακόνημα είναι κατασκευασμένο για να ζυγίζει λίγο και να εντυπωσιάζει με ένα κομψό και μοντέρνο σχέδιο.

Το Sin δημιουργεί την παλαιά μέθοδο των ακάλυπτων τροχών, που επιτρέπει στο αμάξωμα / πλαίσιο να έχει επίπεδο πάτωμα και να ελίσσεται εύκολα σε στενούς δρόμους πόλης, ενώ η εφαρμογή της πρότασης διάφανη πόρτα / παράθυρο μεγιστοποιεί τον φωτισμό της καμπίνας και την οπτική των επιβατών τεσσάρων επιβαινόντων.

Advertisement

Sin1

Το Biomega SIN, που πήρε το όνομά του από την πόλη της Σιγκαπούρης, είναι προορισμένο για καθαρά αστική μετακίνηση. Η αυτονομία του είναι «περιορισμένη» στα 160 χλμ. Οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται, πως με αυτή μπορείτε να διασχίσετε τις περισσότερες πόλεις δύο φορές.

Advertisement

Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες παρέχουν 120kW, τιμή η οποία είναι αρκετή για τις ταχύτητες πόλης. Επιπλέον, αυτό βοηθά στην χρήση μπαταρίας μικρού μεγέθους και η ιδέα αυτή τη στιγμή είναι να χρησιμοποιηθεί ένα ζεύγος μπαταριών με συνδυασμένη απόδοση 20 kWh.

Sin2

Το πλαίσιο και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ίνες άνθρακα κατασκευάστηκαν σε συνεργάτες της Biomega στη Γερμανία και τν Αγγλία. Έτσι το SIN ζυγίζει κάτω από 800 κιλά. Το όχημα που θα βγει στην παραγωγή πολύ πιθανών να περιλαμβάνει και τις πόρτες see-through.

Advertisement

Η Biomega προτίθεται να κατασκευάσει αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής έχουν ως στόχο την εκκίνηση της μαζικής παραγωγής του SIN το 2021 και σε τιμή περίπου 20.000 ευρώ.

SinEsot