Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bill Ford: Ταιριάζουμε πολύ καλά με το VW Group

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bill Ford: Ταιριάζουμε πολύ καλά με το VW Group

ΝΕΑ

Bill Ford: Ταιριάζουμε πολύ καλά με το VW Group

ΝΕΑ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα συνεργασία της Ford με το VW Group παρουσιάζεται ο William Clay Ford Jr., εκτελεστικός πρόεδρος της αμερικάνικης εταιρίας και δισέγγονος του Henry Ford, δηλώνοντας πως οι δύο κολοσσοί ταιριάζουν πολύ καλά.

Advertisement
Advertisement

 

“Γεωγραφικά ταιριάζουμε πολύ καλά, το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα (σ.σ. που παράγουμε)…”, δήλωσε ο Bill Ford, σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Houston των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα με θέμα την ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών πάνω στην κατασκευή ελαφριών επαγγελματιών οχημάτων μας είναι γνωστή εδώ και καιρό και όπως όλα δείχνουν αυτή η συνεργασία δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως είναι η παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

“Είναι ακόμη πολύ νωρίς όσον αφορά στην εξερεύνηση των πιθανοτήτων (σ.σ. συνεργασίας)”, υπογράμμισε ο Ford και πρόσθεσε πως καθαρές ιδέες για την κατεύθυνση αυτής της συνεργασίας υπάρχουν και από τις δύο πλευρές.

Advertisement

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της VW, Herbert Diess, ο οποίος έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα στις συζητήσεις των δύο πλευρών, όσον αφορά στη συνεργασία τους στα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα, στην οποία αναμένεται να περιληφθούν και τα αυτόνομα οχήματα.

Από την πλευρά της η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της Volkswagen για τις αγορές της Ευρώπης και της Κίνας, σύμφωνα με τον Diess.

Advertisement