Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Best-seller στην Κίνα το XC60

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best-seller στην Κίνα το XC60

ΝΕΑ

Best-seller στην Κίνα το XC60

ΝΕΑ

Ιδιαίτερα επιτυχημένο αποδεικνύεται στην αγορά της Κίνας το νέο Volvo XC60. Τόσο που για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, οι Σουηδοί ξεκινούν την παραγωγή του στο εργοστάσιό τους, στη Τσενγκντού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Κίνηση που κρίθηκε απαραίτητη καθώς οι πωλήσεις του τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 αυξήθηκαν κατά 32,3% σε σχέση με το 2013, φτάνοντας τις 24.940 μονάδες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το XC60 συνεχίζει να είναι το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τη Volvo, με 98.309 ταξινομήσεις το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2014, ήτοι άνοδος 20,4% συγκριτικά με τη χρονιά που πέρασε.

«Η έναρξη παραγωγής του XC60 στην Κίνα ώστε να καλυφθεί η εκεί αυξανόμενη ζήτηση είναι πολύ σημαντική για τη μάρκα μας. Η κινεζική αγορά αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η Volvo γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στη χώρα και μόνο έτσι θα μπορούσαμε να καλύψουμε τη ζήτηση σε μία αγορά η οποία μαζί με την αμερικανική έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη για μας», δήλωσε σχετικά ο ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Car Group.

Advertisement
Advertisement

Το XC60 είναι το δεύτερο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Τσενγκντού, μετά το S60L, ενός σεντάν μοντέλου που βασίζεται στο S60 αλλά διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο και η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δημοφιλή προδιαγραφή για τις ασιατικές αγορές (Κίνα, Ινδία, Μαλαισία, Ταϋλάνδη κλπ.), με τους περισσότερους από τους ευρωπαίους κατασκευαστές να «επιμηκύνουν» αρχιτεκτονικά τα μοντέλα τους με στόχο να καλύψουν την αγοραστική ζήτηση στις συγκεκριμένες χώρες.

Το εργοστάσιο της Τσενγκντού βρίσκεται στην κεντρική Κίνα και η προσθήκη του δεύτερου μοντέλου στη γκάμα του συνεπάγεται τη δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας, με τους συνολικά απασχολούμενους να ανέρχονται πλέον στους 2.650 περίπου. Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου είναι 120.000 μονάδες ετησίως!

Η Volvo διαθέτει δύο ακόμη εργοστάσια στην αχανή χώρα της Ασίας. Το ένα είναι στην πόλη Ντακίνγκ στη βορειανατολική Κίνα, όπου πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή του XC Classic, ενός ιδιαίτερου μοντέλου αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Βασίζεται στο απερχόμενο XC90, το οποίο δεν παράγεται πλέον εδώ και μερικούς μήνες εν αναμονή της έναρξης πωλήσεων του Νέου XC90. Το δεύτερο εργοστάσιο βρίσκεται στο Ζανγκγιάκου, βορειοδυτικά του Πεκίνου, το οποίο λειτουργεί επίσης εδώ και ένα χρόνο και κατασκευάζει κινητήρες, τροφοδοτώντας αποκλειστικά τα άλλα δύο εργοστάσια της Volvo στην Κίνα.

Advertisement

Οι πωλήσεις της μάρκας στην Κίνα, βρίσκονται ήδη στο +36% σε σχέση με το 2013 ενώ το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων εμπόρων φτάνει τους 160.

Advertisement