Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley: Το επίπεδο μπαταριών δεν εξασφαλίζει ακόμη τα luxury EV

Ελλάδα 8:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bentley: Το επίπεδο μπαταριών δεν εξασφαλίζει ακόμη τα luxury EV

ΝΕΑ

Bentley: Το επίπεδο μπαταριών δεν εξασφαλίζει ακόμη τα luxury EV

ΝΕΑ

Η Bentley θα στοχεύσει επί του παρόντος τους απρόσιτους υπέρ-πλούσιους πελάτες με ένα μελλοντικό ηλεκτρικό όχημα, αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν βελτιωθεί η τεχνολογία των σημερινών μπαταριών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Adrian Hallmark.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η πυκνότητα ισχύος των μπαταριών πρέπει να αυξηθεί για να τροφοδοτήσει τα ultra luxury αυτοκίνητα της Bentley, δήλωσε ο Hallmark. “Το πρόβλημα εκτός των άλλων είναι και το μέγεθος των μπαταριών, πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ακόμη και για την αυτονομία”, δήλωσε ο Hallmark.

Η τεχνολογία των μπαταριών δεν θα βελτιωθεί σε τέτοιο επίπεδο που θα ήταν κατάλληλο για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley μέχρι το 2023 ή το 2025, δήλωσε ο Hallmark, ο οποίος εντάχθηκε στη Bentley πριν από έξι μήνες από την Jaguar Land Rover. “Δεν υπάρχει τίποτα βέβαιο εάν δεν φτάσουμε μέχρι εκεί”, δήλωσε στην Automotive News Europe. Ο Hallmark πιστεύει ότι μια πλήρως ηλεκτρική Bentley θα απευθυνόταν στο κομμάτι των πολύ πλούσιων που δεν αγοράζουν επί του παρόντος αυτοκίνητα τηρώντας στάση αναμονής. “Ένα ηλεκτρικό όχημα είναι ακόμα πιο ελκυστικό σε αυτούς απ’ ό, τι στους υπόλοιπους πελάτες μας”, είπε. Περίπου το 40% των πελατών της Bentley θα εξέταζαν την πιθανότητα απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δήλωσε ο Hallmark.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley έδειξε ένα ηλεκτρικό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με το σήμα EXP 12 Speed 6e στην έκθεση της Γενεύης το 2017, αλλά το πρώτο EV δεν θα είναι ένα σπορ αυτοκίνητο. “Έχουμε μιλήσει για τα σπορ αυτοκίνητα στο παρελθόν, αλλά δεν πιστεύω ότι τα χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα”, είπε ο ισχυρός άνδρας της φίρμας. “Εντός του ομίλου Volkswagen (μητρική της Bentley), υπάρχουν αρκετά σπορ αυτοκίνητα”, τόνισε.

Σύμφωνα με τον Hallmark το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της βρετανικής φίρμας θα “επαναπροσδιορίσει το Grand Touring”. “Πρώτα θα πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές της Bentley και κατόπιν να καταστεί ηλεκτρικό, είπε με νόημα. Η μάρκα θα μπορούσε να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) που βρίσκεται υπό εξέλιξη από τις αδελφές Porsche και Audi του VW Group και αναμένεται το 2021. Η Audi είπε ότι αυτή θα επιτρέψει τρία στυλ αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένου ενός SUV και μιας λιμουζίνας. Η απόφαση για το εάν η Bentley μπορεί να δανειστεί την πλατφόρμα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, δήλωσε ο επικεφαλής Οικονομικών του VW Group, Frank Witter.

Bentley-EXP_12_Speed_6e_Concept-tsiro-640