Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley: Τέλος η diesel Bentayga για την Ευρώπη;

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley: Τέλος η diesel Bentayga για την Ευρώπη;

ΝΕΑ

Bentley: Τέλος η diesel Bentayga για την Ευρώπη;

ΝΕΑ

Η πρώτη και παράλληλα η τελευταία Bentley με diesel κινητήρα που πωλείται στην Ευρώπη φαίνεται πως θα είναι η Bentayga, καθώς τελευταίες αναφορές στο Διαδίκτυο θέλουν τη διάθεση του υπερπολυτελούς μοντέλου να σταματά στη Γηραιά Ήπειρο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, το βρετανικό Autocar αναφέρει πως η Bentley εξέδωσε σχετική ανακοίνωση -η οποία δεν υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, στο επίσημο site της βρετανικής εταιρίας- με την οποία έκανε γνωστές τις προθέσεις όσον αφορά το σύντομο μέλλον της diesel Bentayga στην Ευρώπη.

Στην σχετική ανακοίνωσή τους οι Βρετανοί αναφέρουν πως λόγω της νέας νομοθεσίας που έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη αλλά και της αλλαγής της στάσης του κοινού απέναντι στους κινητήρες diesel, μαζί με το γεγονός της παρουσιάσεις της νέας Bentayga V8, η Bentley δεν θα συνεχίσει την διάθεση της έκδοσης με τον πετρελαιοκινητήρα στην Ευρώπη.

bentley-bentayga-diesel-over-640

Advertisement
Advertisement

Ένας ακόμη από τους λόγους που αναφέρονται έχει να κάνει και με την απόφαση της Bentley να εστιάσει στο μέλλον στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που ωστόσο δεν την εμποδίζει από το να διαθέτει στο ευρωπαϊκό κοινό diesel εκδόσεις.

Ένας ακόμη πολύ πιθανός λόγος που δεν αναφέρεται μπορεί να έχει να κάνει με τις πωλήσεις τις συγκεκριμένης έκδοσης οι οποίες μάλλον δεν δικαιολογούν την ύπαρξή της, αν σκεφτεί κανείς ότι η Bentayga προσφέρεται με V8 και W12 κινητήρες βενζίνης αλλά και σε plug in υβριδική έκδοση. Η βρετανική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό.

Advertisement

Το μέτρο της απόσυρσης της diesel Bentayga από τις ευρωπαϊκές αγορές και από την βρετανική, μοιάζει να είναι άμεσο καθώς στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η διάθεση έχει ήδη σταματήσει από τον Σεπτέμβρη. Η έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα θα συνεχίσει να διατίθεται σε δεκατρείς αγορές ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων εκείνες της Αυστραλίας, της Ρωσίας και της Ν.Αφρικής.