Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Continental GT Convertible: Η νέα βασίλισσα των cabrio

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley Continental GT Convertible: Η νέα βασίλισσα των cabrio

ΝΕΑ

Bentley Continental GT Convertible: Η νέα βασίλισσα των cabrio

ΝΕΑ

Η Bentley αποκαλύπτει και επισήμως, την «ανοιχτή» έκδοση της νέας Continental GT, αλλάζοντας για ακόμη μία φορά τα δεδομένα στην κατηγορία των πολυτελών Gran Tourer μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος, όταν κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Bentley παρουσίασε τη νέα γενιά της Continental GT, ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει το μέγιστο βαθμό την φιλοσοφία της βρετανικής εταιρείας, με κύρια γνωρίσματα την πολυτέλεια και τις εκπληκτικές επιδόσεις. Τώρα, η φίρμα από το Κρου επανέρχεται με την Continental GT Convertible.

2019-bentley-continental-gt-convertible-unveiled-207-mph-luxury-droptop (4)-chariatis-530

Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει πολλά κοινά σημεία με την κουπέ GT, όπως την υιοθέτηση της ίδιας πλατφόρμας MSB με την Porsche Panamera, αλλά και την κινητήρια μονάδα W12, που όπως υποστηρίζει η ίδια η Bentley, αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των 12κύλινδρων συνόλων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας διαθέτει σύστημα ψεκασμού υψηλής και χαμηλής πίεσης, δύο twin-scroll υπερτροφοδότες, σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (cylinder-on-demand) και αποδίδει 635 PS, μέγιστη τιμή ροπής που φτάνει τα 91,8 kgm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Με βάση τα παραπάνω οι επιδόσεις της νέας Continental GT Convertible είναι αντίστοιχες της κατασκευής, με το 0-96 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 333 km/h.

Advertisement

2019-bentley-continental-gt-convertible-unveiled-207-mph-luxury-droptop (1)-chariatis-640a

Η Bentley Continental GT Convertible μπορεί να μετατραπεί από κουπέ σε κάμπριο, μόλις σε 19 δευτερόλεπτα, καθώς τόσο χρόνο χρειάζεται η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή να ανοίξει ή να κλείσει, και με ταχύτητες  μέχρι και 50 km/h. Για πρώτη φορά η εταιρεία προσφέρει και την εναλλακτική της tweed ύφανσης, ενώ έχει βελτιωθεί σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο τόσο η ηχομόνωση κατά 3 dB, όσο και η ακαμψία κατά 5%. Να αναφέρουμε επίσης ότι το συνολικό βάρος φτάνει τα 2.414 κιλά.

Advertisement

2019-bentley-continental-gt-convertible-unveiled-207-mph-luxury-droptop (3)-chariatis-640c

Σημείο αναφοράς αποτελεί και η νέα ρυθμιζόμενη αερανάρτηση. Μέσω των τριών διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης (Comfort, Bentley και Sport), αλλά και του συστήματος Bentley Dynamic Ride με τις ενεργές αντιστρεπτικές, η νέα Continental GT Convertible καταφέρνει να συνδυάζει πολύ καλά την άνεση με τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά. Να τονίσουμε ότι τόσο οι ενεργές αντιστρεπτικές όσο και ο ηλεκτρικός συμπιεστής παίρνουν ενέργεια από ένα ξεχωριστό σύστημα 48V, όπως συμβαίνει άλλωστε και με την Bentayga.

2019-bentley-continental-gt-convertible-unveiled-207-mph-luxury-droptop (2)-chariatis-640b

Advertisement

Ένα από τα βασικά ατού της νέας Continental GT Convertible είναι η πολυτέλεια που αποπνέει το εσωτερικό, που διαθέτει ασφαλώς ένα υπερ-πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αποποιείται το προηγούμενης γενιάς τεχνολογικό υπόβαθρο της VW, φέρνοντας στο προσκήνιο τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων που επικεντρώνεται στον οδηγό ή το εξελιγμένο σύστημα navigation, με το μενού να διαθέτει περιβάλλον όμοιο με αυτό των σημερινών smartphones. Αυτό που ξεχωρίζει είναι βέβαια, η περιστρεφόμενη οθόνη αφής 12,3 ιντσών, η οποία είναι τοποθετημένη σε μία τρίπλευρη μονάδα και μπορεί να περιστρέφεται αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τρία κομψά αναλογικά καντράν. Για τους παραδοσιακούς τύπους, που αναπολούν το παρελθόν και δεν χρειάζονται οδηγίες και ηλεκτρονικούς χάρτες, ζώντας απλά την διαδρομή, υπάρχει η επιλογή της εμφάνισης αναλογικών οργάνων, όπως το θερμόμετρο, η πυξίδα και το χρονόμετρο.Επίσης, για τους λάτρεις της εξατομίκευσης, διατίθενται δερμάτινες επενδύσεις με μία μοναδικής διαμαντοειδής ραφή, κεντήματα με το λογότυπο της Bentley στα προσκέφαλα, όπως και επιπρόσθετες επιστρώσεις ξύλου.