Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή το Αudi PB18 E-Tron (+vid)

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στην παραγωγή το Αudi PB18 E-Tron (+vid)

ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή το Αudi PB18 E-Tron (+vid)

ΝΕΑ

Η Audi δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τίποτα όσον αφορά στην ενδεχόμενη παραγωγή του πρωτότυπου PB18 E-Tron που παρουσίασε στο Pebble Beach Concours d’ Elegance το καλοκαίρι. Οι σχεδιαστές του ωστόσο φαίνεται να έχουν άλλη άποψη!

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα και σύμφωνα με δηλώσεις του σχεδιαστή της Audi, Andreas Mindt, στο βρετανικό Autocar, οι σχεδιαστές του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου PB18 E-Tron “πιέζουν” για να δουν την δημιουργία τους να παίρνει τον δρόμο της παραγωγής, γνωρίζοντας όμως ότι αυτή η προοπτική έχει σημαντικές δυσκολίες, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με το κόστος εξέλιξης.

Από ό,τι καταλαβαίνουμε η θέση οδήγησης, που μπορεί να μεταφερθεί στο κέντρο της καμπίνας, και αποτελεί ένα από τα τεχνολογικά highlights του PB18 E-Tron, είναι ένα από τα ακριβά σημεία εξέλιξης του πρωτότυπου. Η γερμανική εταιρία θα πρέπει να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό -σε σχέση με τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα παραχθούν- για την εξέλιξη νέου drive-by-wire συστήματος διεύθυνσης αλλά και όλους τους υπόλοιπους μηχανισμούς που χρειάζονται για την ασφαλή μετακίνηση της θέσης οδήγησης στο κέντρο και την διασφάλιση της καλής λειτουργίας τους σε βάθος χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Η ψύξη των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων είναι ακόμη ένα ακριβό στην εξέλιξη σημείο στην σχεδίαση του PB18 E-Tron με τον Mindt να απορρίπτει σχεδόν σαν μύθο τις όποιες θεωρίες κάνουν λόγο για σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτροκίνητων σε αυτό το τομέα έναντι των μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Όπως και να εχει και από ό,τι φαίνεται το PB18 E-Tron είναι ένα πρωτότυπο που δείχνει το αύριο της Audi και αναμένεται να μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.