Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aventador S κόβει ανάσες…

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Aventador S κόβει ανάσες…

ΝΕΑ

Η Aventador S κόβει ανάσες…

ΝΕΑ

Σχεδόν έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο της Lamborghini Aventador έφτασε η στιγμή να ανανεωθεί σημαντικά και να εξακολουθεί να τρομάζει τους πάντες στο διάβα της.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Προσθέτοντας την κατάληξη «S» η εταιρία προδιαθέτει πλέον για μια πιο επιθετική σχεδίαση, νέα δυναμική συμπεριφορά, και περισσότερη δύναμη από το πουσαρισμένο σύνολο των 6,5-λίτρων με την ατμοσφαιρική αναπνοή και τη V12 διάταξη.

Οι Ιταλοί αναφέρονται σε αυτή ως «η Aventador νέας γενιάς», αν και στην πραγματικότητα είναι μια ολοκληρωμένη ανανέωση. Η S διαθέτει μια σειρά από εξωτερικές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν μια πιο επιθετική μύτη, νέες εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά βοηθήματα, ένα μαύρο διαχύτη που διατίθεται σε φυτικές ίνες άνθρακα, κατόπιν παραγγελίας, και πίσω θόλους τροχών που θυμίζουν αρκετά την Countach.

Advertisement
Advertisement

2017-lamborghini-aventador-s-inter-640

Όλες αυτές οι οπτικές ενημερώσεις συσσωρεύονται σε περισσότερα από 130% βελτιωμένη εμπρός αεροδυναμική σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ η πίσω αεροτομή, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις θέσεις, θα βελτιώσει τη συνολική αεροδυναμική απόδοση κατά 50%.

Ο V12 της Lamborghini Aventador S παράγει επιπλέον 40 PS από τον προκάτοχό του, δηλαδή 740 PS και σχεδόν 700 kgm ροπής. Για την επίτευξη αυτών των αριθμών, ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων αλλά και το μεταβλητό σύστημα εισαγωγής έχουν βελτιστοποιηθεί, με το όριο στροφών να έχει ανέβει στις 8.500 rpm.

Advertisement

2017-lamborghini-aventador-s-640

Η ισχύς διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου επτατάχυτου κιβωτίου, ενώ το νέο σύστημα εξάτμισης, είναι 20% ελαφρύτερο από πριν. Η Lamborghini Aventador S χρειάζεται 2,9 sec για το 0-100 km/h και μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 350 km/h. Η αναλογία κιλών ανά ίππο, έχει βελτιωθεί τώρα στο 2,13 kg/hp!

Advertisement