Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi TT Roadster Final Edition: Το τέλος

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi TT Roadster Final Edition: Το τέλος

ΝΕΑ

Audi TT Roadster Final Edition: Το τέλος

ΝΕΑ

Η Audi ανακοίνωσε το τέλος του TT και θα τιμήσει την ιστορία και το γεγονός με τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Πριν από εικοσιπέντε χρόνια η Audi δεν ήταν η εταιρεία που γνωρίζουμε σήμερα. Τότε, έθετε τις βάσεις για να γίνει αυτό που είναι στις ημέρες μας και ένα από τα «στηρίγματά» της ήταν και το TT

Το σπορ μοντέλο 2+2 θέσεων διακρινόταν για την μορφή του αμαξώματός του και πήρε την ονομασία του από τα αρχικά του γνωστού αγώνα Tourist Trophy που διεξάγεται στη Νήσο του Μαν.

Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 1995 και κέρδισε το ενδιαφέρον του καταλληλότερου ανθρώπου. Δεν ήταν άλλος από τον Φέρντιναντ Πιχ,  ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen, o οποίος έδωσε την έγκρισή του για να μπει σε διαδικασία παραγωγής,

Advertisement
Advertisement

Το Audi TT παρουσιάστηκε επίσημα το 1998 και κατασκευάστηκε τόσο σε coupe όσο και σε roadster (cabriolet) έκδοση. Πριν από λίγο καιρό, τα στελέχη της Audi αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή του στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου επιχειρηματικού σχεδίου για την εταιρεία.

Για να τιμήσουν το γεγονός, επέλεξαν να δημιουργήσουν μια ειδική εξοπλιστική έκδοση του TT Roadster την οποία ονομάζουν «Final Edition», ως είθισται. Όπως ανακοινώθηκε αυτή προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ και θα κατασκευαστεί μόνο σε 50 αριθμημένες μονάδες. Συνεπώς, είναι συλλεκτικές.

Advertisement

Το αμάξωμα του TT Roadster Final Edition είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα «Goodwood Green», το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με καφέ δέρμα «Palomino Brown» και η υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή του είναι σε γκρι απόχρωση.

Advertisement

Επίσης, στο ταμπλό υπάρχει επένδυση από ανθρακονήματα, το τιμόνι είναι δερμάτινο και υπάρχουν ποιοτικά πατάκια. Τέλος, οι τροχοί του TT Roadster Final Edition είναι 20 ιντσών και ειδικά σχεδιασμένοι για την περίσταση.

Υπάρχει η περίπτωση να ξαναδούμε τον αντικαταστάτη του TT στο μέλλον; Με την ηλεκτροκίνηση, όλα γίνονται. Αρκεί να υπάρχει η θέληση (και η έγκριση των λογιστών…).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi TT: 25 συναρπαστικά χρόνια
Audi: Η ιστορία πίσω από ένα σλόγκαν
Διαθέσιμο στην Ελλάδα το ανανεωμένο Audi Q8 (+τιμές)

Advertisement