Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Τι θα μας φέρει το μέλλον;

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Τι θα μας φέρει το μέλλον;

ΝΕΑ

Audi: Τι θα μας φέρει το μέλλον;

ΝΕΑ

Η Audi ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματά της για την περσινή χρονιά και παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία από το νέο της στρατηγικό πλάνο, που φιλοδοξεί να της επιτρέψει να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τις πολλές αλλαγές που έρχονται στην αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Bram Schot, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG, το 2018 ήταν μια μη ικανοποιητική χρονιά, κυρίως λόγω των πολλών αλλαγών που έφερε ο νέος κύκλος μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων WLTP.

Ως αποτέλεσμα αυτού, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 1.812.845 αυτοκίνητα παγκοσμίως, σημειώνοντας πτώση 3,5%, ενώ ειδικά στην Ευρώπη λόγω του WLTP η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη (-14%). Παράλληλα, η απόδοση των πωλήσεων (ROS) έπεσε στο 6% από 7,8% το 2017, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 3,5 δις ευρώ, από 4,7 δις ευρώ το 2017.

Το 2019 η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως μια «χρονιά μετάβασης», σε μια περαιτέρω προσπάθεια μείωσης εξόδων, αλλά και αύξησης της παραγωγής, η οποία είναι αναγκαία λόγω της συνεχιζόμενης μετάβασης στο WLTP, των εξόδων που απαιτεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και οι δυσκολίες στο γενικότερο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά στοιχεία για το νέο στρατηγικό πλάνο θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 23 Μαΐου, με την καινούργια αυτή στρατηγική να εστιάζει μεταξύ άλλων και στην αναδιάρθρωση της παραγωγής, μέσω της υιοθέτησης νέων πλατφόρμων για την κατασκευή αυτοκινήτων.

Στο πεδίο των νέων μοντέλων, θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, με την εταιρεία να δίνει έμφαση στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Εξ ου και μέχρι το 2025 αναμένεται να υπάρχουν 15 διαφορετικά μοντέλα τους είδους στη γκάμα.

Advertisement

Φυσικά, θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, αφού 5 νέα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 7 plug-in υβριδικά θα προστεθούν στη γκάμα μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Μέχρι το 2025 η Audi στοχεύει να έχει στη γκάμα της 30 μοντέλα με κάποιους είδους σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Επιπλέον αυτών, στην επόμενη 4ετία 14 δις. ευρώ θα επενδυθούν για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Μάλιστα, αναμένεται περαιτέρω συνεργασία με τις «αδελφές» VW και Porsche, που θα βοηθήσει την κερδοφορία της Audi, ενώ ακόμη περισσότερο έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη της μάρκας στην αγορά της Κίνας.