Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS6-R με την υπογραφή της ABT

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi RS6-R με την υπογραφή της ABT

ΝΕΑ

Audi RS6-R με την υπογραφή της ABT

ΝΕΑ

Για ακόμα μια φορά η ABT εκτείνει το δυναμισμό στα όρια του ακραίου καθώς αναβαθμίζει το ήδη θηριώδες Audi RS6 εκτοξεύοντας την απόδοση του στους 740 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η λίστα των οπτικών και μηχανικών αναβαθμίσεων που προσφέρει η ΑΒΤ για το Audi RS6 κάθε άλλο παρά μικρή είναι. Ωστόσο ο γνωστός βελτιωτικός οίκος που έχει παραπάνω από ισχυρούς δεσμούς με την Audi και την Audi Sport προχωρά ένα βήμα παρακάτω δημιουργώντας μια ειδική έκδοση που θα παραχθεί σε 125 αντίτυπα.

Το Audi ABT RS6-R είναι προικισμένο με κάθε είδους αναβάθμιση προσφέρεται για το μεγάλο ταχύτατα avant. Φυσικά το άμεσα αντιληπτό στοιχείο έχει να κάνει με την εμφάνιση στην οποία η ΑΒΤ έχει προσθέσει μπόλικα αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα όπως η αεροτομή του εμπρός προφυλακτήρα, οι πλαϊνές ποδιές, οι πρόσθετοι αεραγωγοί στα φτερά, ο πίσω διαχύτης και η αεροτομή. Βέβαια η πραγματική ουσία κρύβεται σε όσα δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι και φυσικά αναφερόμαστε στην αναβάθμιση του 4.0λιτρου V8 twin-turbo η οποία φθάνει την απόδοση στους 740 ίππους και τα 93,8 χλγμ από τους 600 ίππους και 81,5 χλγμ της εργοστασιακής έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η βελτίωση έχει προκύψει χάρη στην αντικατάσταση των υπερτροφοδοτών, την βελτίωση της ψύξης και την αλλαγή της εξάτμισης με το RS6-R να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2’’ ήτοι 0,4’’ ταχύτερα από το εργοστασιακό RS6. Η βελτίωση συμπληρώνεται από coilover αμορτισέρ και αντιστρεπτικές της ΑΒΤ καθώς και με τις εξαιρετικά ελαφρές ζάντες 22 ιντσών. Πάντως όλα τα παραπάνω έχουν και ένα αντίστοιχα εντυπωσιακό κόστος καθώς το πακέτο αναβάθμισης ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

Advertisement

Έτοιμο και το Audi SQ5

Πως θα δείχνει το Audi A9 E-Tron;

Advertisement