Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS Q8 με 700 ίππους από την ΑΒΤ

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS Q8 με 700 ίππους από την ΑΒΤ

ΝΕΑ

Audi RS Q8 με 700 ίππους από την ΑΒΤ

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος ABT φαίνεται πως δεν γνωρίζει την έννοια των ορίων καθώς η τελευταία δημιουργία του αφορά μια αναβάθμιση του ήδη θηριώδους Audi RS Q8 που πλέον αγγίζει τους 700 ίππους και κάνει το 0-100 χλμ//ώρα σε 3,5’’

Advertisement
Advertisement

Όταν μιλάμε για τα μοντέλα RS της Audi είναι δεδομένο πως αναφερόμαστε σε μοντέλα με αποδόσεις που αγγίζουν τα όρια του εξωφρενικού. Αυτό ακριβώς ισχύει και για το RS Q8, το μεγάλο coupe SUV των 600 ίππων που όμως προφανώς δεν φαίνονται αρκετοί για τα δεδομένα του βελτιωτικού οίκου ABT.

Έτσι η πιο πρόσφατη δημιουργία του γνωστού βελτιωτή που έχει συνδέσει το όνομά του με την Audi εστιάζει στην αναβάθμιση του 4.0λιτρου V8 twin turbo που φορά το RS Q8 αλλά και τα RS6 Avant και RS7 Sportback. Συγκεκριμένα η ABT εξέλιξε μια παρουσίαση του λογισμικού του κινητήρα η οποία ανεβάζει την απόδοση κατά 100 ίππους και περισσότερα από 8 χλγμ ροπής σε σχέση με την εργοστασιακή τιμή, φθάνοντας τελικά τους 700 ίππους και τα 89,7 χλγμ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ΑΒΤ η αναβάθμιση επιτρέπει στο RS Q8 να κερδίσει 0,3’’ στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα για την οποία απαιτούνται πλέον 3,5’’ με την τελική ταχύτητα να παραμένει περιορισμένη στα 305 χλμ./ώρα. Τα νούμερα είναι σίγουρα παραπάνω από εντυπωσιακά για ένα αυτοκίνητο που πλησιάζει τους 2.5 τόνους βάρους.

Παράλληλα με την βελτίωση του κινητήρα η ΑΒΤ προσφέρει μια αναβάθμιση και για την ενεργά ρυθμιζόμενη ανάρτηση η οποία ονομάζεται ΑΒΤ Lever Control και προσφέρει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις του ύψους ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα (Comfort, Dynamic και Coffee Mode). Επιπλέον κατά τη γνωστή λογική της η εταιρία προσφέρει και ένα διακριτικό πακέτο εξωτερικών διακοσμητικών στοιχείων καθώς και μια μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων ζαντών.