Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS Q8 by Manhart: Με 900 ίππους

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS Q8 by Manhart: Με 900 ίππους

ΝΕΑ

Audi RS Q8 by Manhart: Με 900 ίππους

ΝΕΑ

Το RS Q8 αποκτά επιθετική εμφάνιση και 900 ίππους από τον οίκο βελτιώσεων Manhart και γίνεται ένα SUV με επιδόσεις supercar.

Advertisement
Advertisement

Το Audi RS Q8 μπορεί να είναι το γρηγορότερο και ισχυρότερο SUV της εταιρείας, αλλά οι βελτιωτές βρίσκουν συνεχώς τρόπους για να αυξήσουν την δύναμή του κινητήρα του. Αφού η ABT «σκάλισε» το σούπερ SUV από το Ingolstadt στις αρχές του έτους, ήρθε τώρα η σειρά του οίκου Manhart να ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητες της εναλλακτικής λύσης της Audi για την Lamborghini Urus. Οι βελτιωτές της Manhart ζητούν το εντυπωσιακό ποσό των 280.000 ευρώ για μία πολύ διαφορετική έκδοση του κορυφαίου Q8, την οποία θα παράγουν σε 10 μόνο μονάδες το μοντέλο RQ 900 όπου το νούμερο 900 αντιπροσωπεύει την ιπποδύναμη.

Audi RS Q8 με 700 ίππους από την ΑΒΤ

Advertisement
Advertisement

Οπτικά οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα bodykit αμαξώματος, καπό από ανθρακονήματα, εμπρός και πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα και πίσω διαχύτη. Το RQ 900 πατά σε ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών με σχεδιασμό διπλών ακτίνων. Το σύστημα εξάτμισης αλλάζει με ένα μεγαλύτερης διαμέτρου με τέσσερα τελικά. Ο οίκος Manhart «παίζει» επίσης με την ανάρτηση μειώνοντας το ύψος της διαδρομής κατά 30 χιλιοστά (1,18 ίντσες). Στο εσωτερικό, η ταπετσαρία και οι επενδύσεις παραγωγής μπορεί να αντικατασταθούν μία σύνθεση δέρμα και Alcantara, ενώ τα πατάκια έχουν χρυσές λεπτομέρειες.

Στην Ελλάδα το Audi RS Q8 των 600 ίππων (+τιμή)

Περιττό να πούμε ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν συμβεί κάτω από το καπό, όπου ο twin-turbo 4.0-λίτρων V8 δεν παράγει πλέον 592 ίππους αλλά 887 και 1.080 Nm ροπής. Για να αντιμετωπίσει την πρόσθετη δύναμη, η Manhart έχει αναβαθμίσει το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που είναι υπεύθυνο για την αποστολή όλης αυτής της ισχύος στο σύστημα τετρακίνησης Quattro. Προς το παρόν η Manhart δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τις επιδόσεις. Θα σας υπενθυμίσουμε ότι το… απλό Audi RS Q8 ανεβαίνει 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τα 0- 200 χλμ σε 13,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 305 χλμ.

MTM Audi RS Q8: Το ταχύτερο Super SUV

Advertisement