Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi R8 V10 Decennium: Νέα έκδοση για τα δέκα χρόνια του V10!

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi R8 V10 Decennium: Νέα έκδοση για τα δέκα χρόνια του V10!

ΝΕΑ

Audi R8 V10 Decennium: Νέα έκδοση για τα δέκα χρόνια του V10!

ΝΕΑ

Η Audi γιορτάζει την επιτυχημένη παραγωγή του μεγάλου V10 της και αποτίει φόρο τιμής στο συγκεκριμένο μοτέρ με την δημιουργία μιας έκδοσης ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής του R8 με το λατινικό όνομα Decennium, ήτοι “δεκαετία” στα ελληνικά.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Audi, το R8 V10 Decennium θα παραχθεί στον περιορισμένο αριθμό των 222 μονάδων, όλες αριθμημένες φυσικά. Θα είναι διαθέσιμο μόνο ως coupe και εξωτερικά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στο αποκλειστικό γκρι ματ χρώμα (Daytona Gray το ονομάζουν οι Γερμανοί), αν και η γερμανική εταιρία το προσφέρει και με άλλα χρώματα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα έκδοση του R8 V10 φέρει επίσης σφυρήλατους τροχούς 20 ιντσών βαμμένους χρυσούς ενώ στο ίδιο χρώμα έχει βαφτεί και η πολλαπλή εισαγωγής του V10 FSI των 5,2 λίτρων. Εξωτερικά οι διαφορές συνεχίζονται στο εμπρός σπόιλερ, στις ποδιές αλλά και στον αεροδυναμικό διαχύτη που έχουν “ντυθεί” με μαύρο γυαλιστερό χρώμα, ενώ τα σήματα της Audi στο αμάξωμα είναι επίσης μαύρα, ενώ οι ποδιές και οι τα καλύμματα των καθρεπτών είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Advertisement

Το μαύρο κυριαρχεί κυριολεκτικά και στο εσωτερικό του R8 V10 Decennium με τα σπορ καθίσματα να ξεχωρίζουν για τις καπιτονέ επενδύσεις τους και τα ανθρακονημάτινα φιλέτα να κάνουν έντονη την παρουσία τους στο κεντρικό τούνελ αλλά και στις πόρτες, όπως και οι χρυσές ραφές που δίνουν το “παρών” σε ταμπλό, καθίσματα, τιμόνι και πόρτες.

Advertisement

Τέλος να σημειωθεί ότι τα φώτα των θυρών προβάλλουν το logo “Decennium” στο έδαφος όπως και τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής.

Ο… εορτάζων ατμοσφαιρικός V10 του Decennium αποδίδει 620 ίππους και 60 κιλά ροπής με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,1 δευτερόλεπτα και η τελική να αγγίζει τα 331 χλμ./ώρα. Η περιορισμένης παραγωγή έκδοση θα είναι διαθέσιμη την Άνοιξη και η τιμή της στη Γερμανία θα ανέρχεται στα 222.000 ευρώ.