Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Αudi Q8 περνά στην παραγωγή

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Αudi Q8 περνά στην παραγωγή

ΝΕΑ

Το Αudi Q8 περνά στην παραγωγή

ΝΕΑ

Το μοντέλο έκανε την πρώτη του εμφάνιση σαν πρωτότυπο στην έκθεση του Ντιτρόιτ και σύμφωνα με τα πλάνα της Audi, το επερχόμενο Q8 θα μπει στην παραγωγή σε ένα χρόνο από σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Με το Q8 concept που είδαμε στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η Αudi μας προϊδέασε για το μελλοντικό μοντέλο της που έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της, ώστε να ανταγωνιστεί τις BMW X6 & Mercedes GLE coupe. Το πολυτελές μεγάλο SUV, με τα coupe σχεδιαστικά στοιχεία,  θα λανσαριστεί το 2018 και η ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που βλέπετε αποτελεί πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή, σχετικά με το πώς φαντάζεται το τελικό μοντέλο παραγωγής. Φυσικά, στο εμπρόσθιο μέρος οι επιρροές από το νέο Q7 είναι εμφανείς, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί ο κουπέ χαρακτήρας.

Στον τομέα των μηχανικών συνόλων τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ίγκολσταντ, εκτός της plug-in υβριδικής έκδοσης που θα έχει στην γκάμα του το νέο Q8, θα υπάρξει και κορυφαία SQ8 version, η οποία θα διαθέτει κοινά μηχανικά μέρη με το SQ7 που είδαμε πρόσφατα. Έτσι, για την κίνησή του θα φροντίζει ο γνωστός 4λιτρος V8 biturbo diesel, με 435 ίππους και 900 Nm ροπής, γεγονός που εγγυάται κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement