Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q4 e-tron: Ηigh-tech ηλεκτροκίνηση σε premium πακέτο τεχνολογίας

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Ηigh-tech ηλεκτροκίνηση σε premium πακέτο τεχνολογίας

ΝΕΑ

Audi Q4 e-tron: Ηigh-tech ηλεκτροκίνηση σε premium πακέτο τεχνολογίας

ΝΕΑ

Με το ηλεκτρικό Q4 e-tron η Audi δημιουργεί ένα μοναδικό compact SUV το οποίο συνδυάζει ελκυστική εμφάνιση, high-tech ηλεκτρικό υπόβαθρο, premium ποιότητα και ανέσεις και μία δυναμική οδική συμπεριφορά που αναδεικνύει το σπορτίφ DNA της μάρκας και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ξεκινήσει δυναμικά  την παρουσία της στην ηλεκτροκίνηση με τα μεγάλα και πολυτελή της μοντέλα, η Audi κάνει το απαραίτητο άνοιγμα σε ένα πιο ευρύ κοινό, παρουσιάζοντας το πρώτο ηλεκτρικό compact SUV της εταιρίας με premium χαρακτηριστικά και κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις.

Με τα Q4 e-tronκαι την πιο σπορ έκδοση Q4 Sportback e-tron η Audi φέρνει στο ηλεκτρικό προσκήνιο τις βασικές και διαχρονικές αξίες της μάρκας. Αξίες όπως η γεμάτη στιλ ξεχωριστή σχεδίαση, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τα premium χαρακτηριστικά τεχνολογίας, και ένα ηλεκτρικό υπόβαθρο το οποίο δεν εστιάζει μόνο στην οικονομία και την οικολογική ευαισθησία του καταναλωτή αλλά δίνει εξίσου μεγάλη σημασία και στην απόλαυση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της εταιρίας είναι να απευθυνθεί σε ένα μεγάλο εύρος καταναλωτών, από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους μέσα στην πόλη έως εκείνους με ένα πιο έντονο life-style που θέλουν να τα χρησιμοποιούν σε ένα πιο σύνθετο περιβάλλον ταξιδιού και αποδράσεων και πέρα από τα δεδομένα.

Στην γκάμα του μοντέλου υπάρχουν διαθέσιμες δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Η συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 (82) kWh.

Advertisement

Το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με έξοδο 125 kW (170 PS ) και 150 kW (204 PS) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Προσφέρουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 PS), η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Τα δύο μοντέλα διακρίνονται για τη μεγάλη αυτονομία τους. Το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ενέργεια για να διανύσει περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε μόλις 10’. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει τη φόρτιση ή και τον κλιματισμό εξ αποστάσεως, από το smartphone του.

Advertisement

Τα δύο νέα ηλεκτρικά SUV της Audi μπορούν να φορτιστούν με διάφορα επίπεδα ισχύος χρησιμοποιώντας εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ή συνεχές ρεύμα (DC) ανάλογα με την μπαταρία. Η συμπαγής μπαταρία μπορεί να δεχθεί έως και 7,4 kW φόρτιση AC και έως 100 kW όταν χρησιμοποιείται φόρτιση HPC (φόρτιση υψηλής ισχύος) με συνεχές ρεύμα. Ως στάνταρ, η μεγαλύτερη μπαταρία επιτρέπει έως και 11 kW με AC και έως και 125 kW με HPC.

Η μπαταρία υψηλής τάσης των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Τα συστήματα ελέγχου για την κίνηση και την ανάρτηση συνεργάζονται στενά – η οδήγηση των compact ηλεκτρικών SUV είναι ασφαλής, σπορ και άνετη ταυτόχρονα.

Advertisement

Σε όλο αυτό το εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα, η Audi έρχεται να προσθέσει τις δικές της σπορτίφ “πινελιές” με μία πολύ σπορ ανάρτηση για όλες τις εκδόσεις, η οποία είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για εφαρμογή του συστήματος Audi Drive Select με πολλά διαφορετικά προφίλ οδήγησης, μέσω των οποίων ο οδηγός επιλέγει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας βασικών στοιχείων του αυτοκινήτου, όπως η απόκριση στο γκάζι, η αίσθηση στο τιμόνι, η απόσβεσης της ανάρτησης κ.ά.

Τα πολύ δυναμικά αμαξώματα διατηρούν τα βασικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της εταιρίας, διαθέτουν όμως πολλές σύγχρονες “πινελιές” που αναδεικνύουν τον ηλεκτρικό τους χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα την κλειστή μάσκα ή τις μεγάλες αεροδυναμικές ζάντες και τα υπέροχα φωτιστικά σώματα με τα διάφορα μοτίβα τα οποία μπορεί να επιλέξει ο ίδιος οδηγός.

Ο προοδευτικός και σύγχρονος σχεδιασμός των δύο μοντέλων είναι τυπικός Audi, τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός: το  Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Q4 Sportback e-tron επιτυγχάνει ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Το σαλόνι είναι μία ακόμα επίδειξη υψηλής αισθητικής και κατασκευαστικής τελειότητας από την Audi , δημιουργώντας ένα πολυτελές περιβάλλον με πληθώρα τεχνολογιών για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών. Από τα highlights των νέων μοντέλων είναι το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ νέας γενιάς, το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι με διακόπτες αφής, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η δυνατότητα φωνητικών εντολών αλλά και ένα πολύ μεγάλο σε διαστάσεις head up display Με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από 44.900 € (39.469 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), συγκεκριμένα για το Audi Q4 e-tron 35, των 170 ίππων (125 kW), με κινητήρα/κίνηση πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η σπορ αίσθηση του νέου ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Οι επιδόσεις του νέου Audi Q4 e-tron