Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi καταργεί τους εργάτες;

Ελλάδα 5:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi καταργεί τους εργάτες;

ΝΕΑ

Η Audi καταργεί τους εργάτες;

ΝΕΑ

Γνωρίζαμε από καιρό, πως οι εξελιγμένες γραμμές παραγωγής στα νέα εργοστάσια αυτοκινήτων, αφαιρούν αρμοδιότητες από τα ανθρώπινα χέρια. Σε λίγο όμως αναμένεται να τα αντικαταστήσουν πλήρως αυτοματοποιημένες μηχανές.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σας μεταφέρω περιγραφικά την εικόνα σε μια δεκαετία από σήμερα, μέσα σε κάποιο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ομίλου Volkswagen και συγκεκριμένα στη γραμμή παραγωγής που θα κατασκευάζονται ηλεκτροκίνητα Audi.

Και λέω ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γιατί νομοτελειακά είναι πιο απλά σε κατασκευή από ένα συμβατικό κλασικό αυτοκίνητο με την μορφή που το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η τεχνολογία με τις μπαταρίες οι οποίες θα τροφοδοτούν ρεύμα το αυτοκίνητο, θα είναι πολύ πιο απλούστερη από οποιαδήποτε άλλη μορφή, κάτι σαν να φτιάχνεις ένα ηλεκτρικό μοτέρ για οικιακή συσκευή.

Advertisement
Advertisement

Μην περιμένετε λοιπόν στο χώρο που σήμερα εργάζονται άνθρωποι, να τους συναντήσετε εκεί. Μάταια θα τους αναζητήσετε! Ακόμη και η επικουρική σημερινή προσφορά τους, θα είναι περιττή σε λίγο καιρό. Όλα θα κατασκευάζονται από αυτοποιημένα ρομπότ νέας γενιάς, όπως επίσης οι αυτόματες μηχανές θα εκτελούν δρομολόγια μεταφοράς ανταλλακτικών μέσα στη γραμμή παραγωγής.