Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Ετοιμάζει και ηλεκτρική έκδοση του Q3

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Ετοιμάζει και ηλεκτρική έκδοση του Q3

ΝΕΑ

Audi: Ετοιμάζει και ηλεκτρική έκδοση του Q3

ΝΕΑ

Μία πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του Q3 θα προσθέσει στην γκάμα του SUV έως και το 2021 η Audi σύμφωνα με δηλώσεις των αφεντικών της γερμανικής εταιρίας στο βρετανικό Auto Express. Οι πληροφορίες έρχονται δια στόματος Rupert Stadler, του διευθύνοντος συμβούλου της Audi, ο οποίος, σε σχετική ερώτηση κατά το ετήσιο συνέδριο του Δ.Σ. της εταιρίας, για το ποιο μοντέλο θα χρησιμοποιήσει πρώτο την αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του ομίλου, δήλωσε: “Θα είναι ένα κομψό, σικ όχημα με SUV χαρακτήρα.”

Advertisement
Advertisement

Τις δηλώσεις του Stadler συμπλήρωσε ο Horst Glaser, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για την τεχνική εξέλιξη λέγοντας ότι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει περίπου το μέγεθος του σημερινού Q3, με τις τελικές τιμές να καθορίζονται τελικά, όπως και τα τελικά του χαρακτηριστικά του μοντέλου, από τις κινήσεις του ανταγωνισμού.

Το ηλεκτροκίνητο Q3 έρχεται να προστεθεί στα E-Tron, E-Tron Sportback και E-Tron GT, ανεβάζοντας έτσι την γκάμα της Audi στα τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στην παραγωγή θα μπει και ένα πέμπτο crossover μοντέλο με την παραγωγή του να γίνεται αποκλειστικά στην Κίνα με την κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει η γερμανική εταιρία με την SAIC. Αποκλειστικά στην Κίνα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα είναι και η διάθεσή του.

Advertisement
Advertisement

audi-q3-2017-640