Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Audi e-tron Quattro θα συνδυάζει τον δυναμισμό με την οικονομία

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Audi e-tron Quattro θα συνδυάζει τον δυναμισμό με την οικονομία

ΝΕΑ

To Audi e-tron Quattro θα συνδυάζει τον δυναμισμό με την οικονομία

ΝΕΑ

Το αναμενόμενο ηλεκτρικό crossover της Audi με την ονομασία e-tron Quattro θα είναι άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model X σε ό,τι αφορά την συνολική φιλοσοφία, όμως σύμφωνα με την εταιρία θα διαθέτει έναν πιο έντονα δυναμικό χαρακτήρα. Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως έχουν αποκαλύψει σε συνεντεύξεις τους, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης Peter Mertens και ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος κινητήρων Siegfried Pint, το e-tron Quattro θα αποτελεί μια τεχνολογική επίδειξη δύναμης της Audi.

Η ισχύς του νέου crossover, όπως και της έκδοσης Sportback που θα ακολουθήσει, θα προέρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με καθέναν από αυτούς να αναλαμβάνει την κίνηση των εμπρός ή πίσω τροχών αντίστοιχα. Μάλιστα στις κορυφαίες εκδόσεις απόδοσης ο αριθμός των ηλεκτροκινητήρων θα ανεβαίνει στους τρείς, με δύο να κινούν τους πίσω τροχούς και έναν τους εμπρός.

Χάρη σε αυτή τη διάταξη τριών κινητήρων θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της ροπής που μεταφέρεται εμπρός/πίσω αλλά και αριστερά/δεξιά στον πίσω άξονα. Η ρύθμιση αυτή θα γίνεται σχεδόν ακαριαία δίνοντας έτσι στο νέο crossover καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα μοντέλα με συμβατική μετάδοση.

Advertisement
Advertisement

Audi-e-tron-Quattro-Harpidis640

Η Audi θα προσφέρει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τύπους μπαταριών διαφορετικής χωρητικότητας που θα υποστηρίζουν ταχυφόρτιση 150 kW για πλήρωση σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά. Υπάρχει μάλιστα δυνατότητα η ταχυφόρτιση να φθάνει τα 350 kW όμως για κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να εξελιχθούν και να παραχθούν κατάλληλοι φορτιστές. Όλα τα μοντέλα θα υποστηρίζουν και ασύρματη φόρτιση.

Η παρουσίαση του e-tron Quattro crossover αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοντά στα τέλη του 2018.