Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Aicon Concept: Αυτό είναι το μέλλον! (vid)

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Aicon Concept: Αυτό είναι το μέλλον! (vid)

ΝΕΑ

Audi Aicon Concept: Αυτό είναι το μέλλον! (vid)

ΝΕΑ

Είναι σαν να οδηγείτε σε μια καμπίνα αεροπορικής εταιρείας πρώτης κατηγορίας, απαλλαγμένοι από το άγχος του ελέγχου. Το όραμα της Audi για το μέλλον – τουλάχιστον με το Aicon Concept – είναι ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν οδηγοί, απλώς επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr) 

Αυτό το γεγονός είναι άμεσα εμφανές όταν κοιτάζετε μέσα σε αυτό το κομψό μηχάνημα για να δείτε ότι δεν υπάρχουν καθόλου έλεγχοι. Αυτό είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 5, που σημαίνει ότι κάνει απολύτως τα πάντα ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας έως και τέσσερις επιβάτες στο 2 + 2 εσωτερικό του να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μπουν στα κοινωνικά μέσα ή εάν είστε εργατικός τύπος, να καταστρώσετε μια επαγγελματική συνάντηση . Πράγματι, το εσωτερικό μοιάζει περισσότερο με ένα ταξίδι αεροπορικής εταιρείας πρώτης κατηγορίας σε ένα 747, εκτός από το γεγονός πως δεν έχετε μπάνιο στο δωμάτιο. Αυτή είναι η μοναδική απούσα πολυτέλεια του Aicon Concept.

Audi-aicon-concept-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο είναι περίπου τόσο μεγάλο όσο το 747. Εντάξει, αυτό θα μπορούσε να είναι μια μικρή υπερβολή, αλλά σχεδόν 18 πόδια σε μήκος δεν είναι μικρό πράγμα. Το μεταξόνιο είναι μερικά εκατοστά μακρύτερο από το A8 και αυτός ο χώρος είναι εύκολα ορατός στο ευρύχωρο εσωτερικό του. Τα καθίσματα σχεδιάζονται περισσότερο σαν έπιπλα στο σπίτι, παρέχοντας άνεση με αρκετή ενίσχυση για να κρατούν τους επιβάτες στη θέση τους. Επίσης περιστρέφονται για εύκολη συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο ή για είσοδο/έξοδο. Οι οθόνες αφής και τα χειριστήρια είναι απλωμένα για εύκολη πρόσβαση και μπορούν να έχουν περιορισμένη κίνηση για να προσαρμοστούν ανάλογα με τη θέση του καθίσματος. Διάφορες οθόνες – ακόμα και το ίδιο το παρμπρίζ – μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προβολή, από ταινίες μέχρι τηλεδιάσκεψη.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος αυτού που η Audi αποκαλεί την αλλαγή στο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μετατόπιση, φυσικά, είναι αυτοκίνητα που δεν απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση και οδηγούν σε πολλά άλλα καινοτόμα – αν και ελαφρώς ανατριχιαστικά – χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, εάν οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να δουν, τότε δεν υπάρχει ανάγκη για παραδοσιακά φώτα στο εξωτερικό. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν ψηφιακές επιφάνειες προβολής που χρησιμοποιούν εκατοντάδες τμήματα εικονοστοιχείων. Αυτές οι “φωτεινές περιοχές” μπορούν να εκπέμπουν φως, αλλά μπορούν επίσης να ρυθμιστούν για να εμφανίσουν μια ποικιλία εικόνων. Μπορούν επίσης να προβάλλουν πληροφορίες στην επιφάνεια του δρόμου που έχουν διαβάσει και άλλα αυτόνομα αυτοκίνητα. Μπορούν ακόμη και να συνδυαστούν για να λάβουν τη μορφή «μάτια» που μπορούν να δουν συγκεκριμένα αντικείμενα – όπως ανθρώπους ή άλλα αυτοκίνητα – και να τα κοιτάξουν πραγματικά, με το βλέμμα να παραμένει σταθερό στο αντικείμενο ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται. Ναι, ανατριχιαστικό.

Audi-aicon-concept-back-tsiro-640

Advertisement

Η Audi διαθέτει τετρακίνηση, ευγένεια από τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες στον μπροστινό και πίσω άξονα οι οποίοι παράγουν μια συνδυασμένη ισχύ 350 ίππων. Η Audi λέει ότι το Aicon μπορεί να ταξιδέψει με 160 km/h με εύρος αυτονομίας έως και 600 km. Όταν χρειαστεί, το αυτοκίνητο μπορεί να βρει τον δικό του σταθμό φόρτισης και να επανέλθει στο 80 % χωρητικότητας μέσα σε 30 sec. Δεν υπάρχουν σχέδια παραγωγής αυτή τη στιγμή, αλλά προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες για το μη-μακρινό μέλλον της αυτοκινητιστικής σκηνής.

Advertisement