Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Αυτόνομη οδήγηση με βάση το πρωτότυπο Aicon

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Αυτόνομη οδήγηση με βάση το πρωτότυπο Aicon

ΝΕΑ

Audi: Αυτόνομη οδήγηση με βάση το πρωτότυπο Aicon

ΝΕΑ

Σύμφωνα με την Audi, τα μελλοντικά μοντέλα της, τα οποία θα διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης, θα έχουν ως βάση το πρωτότυπο Aicon, το οποίο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi,Rupert Stadler, στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του νέου Q8, δήλωσε ότι τα πρώτα μοντέλα θα παρουσιαστούν το 2021, όπου σύμφωνα με την εταιρεία, θα κάνει την εμφάνισή του ένας πιλοτικός στόλος. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ σηματοδοτεί την 50στη επέτειο του διάσημου «Vorsprung durch Technik», του μότο της γερμανικής premium μάρκας που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται σε «Πρωτοπορία μέσω της Τεχνολογίας».

Audi Aicon

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το Audi Aicon έχουν να κάνουν με το επίπεδο της αυτόνομης οδήγησης, που θα είναι Επιπέδου 5, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να συμμετέχει κατά την διάρκεια της διαδρομής. Το όχημα κινείται τον περισσότερο χρόνο αυτόνομα και θα διαχειρίζεται ακόμη και σύνθετες καταστάσεις σε επαρχιακούς δρόμους, καθώς και στην αστική κυκλοφορία. Εδώ τον πρώτο λόγο έχει η άνεση και η ενασχόληση των τεσσάρων επιβατών του με άλλα πράγματα με την συνδρομή μιας πληθώρας οθονών αφής που καλύπτουν κάθε του επιφάνεια -μέχρι και το παρμπρίζ και οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως για ψυχαγωγία ή εργασία.

Advertisement

Audi Aicon

Επίσης, τα παραδοσιακά φωτιστικά σώματα έχουν αντικατασταθεί με οθόνες μηνυμάτων, τα οποία αντανακλούνται στην άσφαλτο και θα μπορούν να τα διαβάσουν άλλα αυτόνομα οχήματα ή οι πεζοί.

Advertisement

Κάτω από το αμάξωμα του Audi Aicon φιλοξενείται ένα πλήρως ηλεκτρικό σύνολο, αποτελούμενο από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 354 ίππων. Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες σύμφωνα με τις συστάσεις, εφόσον το Aicon κινείται σε ταχύτητες έως 130 km/h αρκούν για αυτονομία έως και 800 km, ενώ αρκούν 30 λεπτά για την αναπλήρωση του 80% της επαναφόρτισής τους.