Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αudi A3 Sportback: Ο ηγέτης στα μικρομεσαία premium

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αudi A3 Sportback: Ο ηγέτης στα μικρομεσαία premium

ΝΕΑ

Αudi A3 Sportback: Ο ηγέτης στα μικρομεσαία premium

ΝΕΑ

Το A3 Sportback με τη γκάμα των εκδόσεων, εξοπλισμού και κινητήρων, θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένα ο ηγέτης της κατηγορίας των premium μικρομεσαίων από την Audi.

Advertisement
Advertisement

Είναι από τις περιπτώσεις που το κοιτάς, σε γοητεύει και θέλεις να το οδηγήσεις για να ανακαλύψεις πως είναι αυτό που περιμένεις να έχει φτιάξει για την κατηγορία των premium μικρομεσαίων η Audi. Το νέο Audi A3 Sportback διαθέτει συμπαγείς διαστάσεις και σπορ σχεδιασμό. Η ευρεία μάσκα Single frame και οι μεγάλες είσοδοι αέρα στο μπροστινό τμήμα τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του premium compact μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το Audi Α3 Sportback δεν είχε ποτέ έλλειψη sport γονιδίων και όποιος το έχει οδηγήσει, το ξέρει αυτό πολύ καλά. Η καμπίνα προσφέρει επάρκεια χώρων για τους επιβάτες και ένα hi tech περιβάλλον στο οποίο θα βρουν όλες μορφές διασύνδεσης και συνδεσιμότητας, καθώς το A3 Sportback προσφέρει και για τις φορητές συσκευές τα λειτουργικά Android Auto και Apple Car Play. Σημαντικό είναι επίσης και το ότι μπορεί να υποστηρίξει και σύνδεση του αυτοκινήτου με το οικιακό δίκτυο «έξυπνων» συσκευών, μέσω του Amazon Alexa που υποστηρίζει το ΜΜΙ του μοντέλου.

Η διαμόρφωση του ταμπλό με τις οθόνες του Virtual Cockpit πίσω από το τιμόνι, ορίζουν ένα τεχνολογικό προφίλ που όμοιό του δεν συναντάται στην κατηγορία. Η μεγάλη κεντρική οθόνη του ταμπλό που δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από βοηθητικές λειτουργίες και μέσω αυτής ελέγχεται το infotainment, αποτελεί τη βάση του συστήματος MMI που δέχεται ακόμα και φωνητικές εντολές. Το Multi Media Interdace του νέου A3 Sportback διαθέτει την πλατφόρμα ψυχαγωγίας τρίτης γενιάς της Audi, η οποία εμφανίζει υπολογιστική ισχύ δέκα φορές υψηλότερη από την αντίστοιχη του προηγούμενου μοντέλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στις δυνατότητές της είναι και η υποστήριξη ενός ολοκληρωμένου Wi-Fihotspot.

Advertisement

Το ολοκαίνουργιο A3 Sportback που περιμένουμε το Σεπτέμβριο, θα κυκλοφορήσει με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων: 1.0 TFSI, 1.5 TFSI και 2.0 TDI σε δύο επίπεδα ισχύος. Η έκδοση με τον TFSI των 1.5 λίτρων, θα είναι διαθέσιμη και με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, ενώ αργότερα η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με μια υβριδική έκδοση που θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταριών και θα μπορεί να φορτίζει από οικιακό δίκτυο ρεύματος.  O τρικύλινδρος turbo του 1.0 λίτρου στο A3 Sportback 30 TFSI έχει ισχύ 110 PS και αποδίδει ροπή 200 Nm μεταξύ 2.000 και 3.000 σ.α.λ. Αντίστοιχα, ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων του A3 Sportback 35 TFSI έχει απόδοση 150 ίππων και παράγει ροπή 250 Nm από τις 1.500 έως τις 3.500 σ.α.λ.

Advertisement

Για όσους προτιμούν diesel κινητήρα, η επιλογή του 2.0 TDI σε δύο εκδόσεις απόδοσης, θα δίνει την ιδανική λύση ανά περίσταση. Με 116 PS και 150 PS, το TDI μοτέρ στο νέο Audi A3 Sportback θα αποτελέσουν δύο εξαιρετικές επιλογές για συνδυασμό μεγάλης οικονομίας καυσίμου και ανάλογα αυξημένης αυτονομίας. Σε ότι έχει να κάνει με τη μετάδοση, αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός του χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων, το νέο Audi A3 Sportback θα είναι διαθέσιμο και με το 7άρι S-Tronic, το οποίο χάρη στην τεχνολογία shift by wire, θα «χαρακτηρίζεται» από τον επιλογέα- κόσμημα στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου.

Advertisement