Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi A3 Cityhopper: Το compact premium crossover έρχεται…

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A3 Cityhopper: Το compact premium crossover έρχεται…

ΝΕΑ

Audi A3 Cityhopper: Το compact premium crossover έρχεται…

ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν μια έκδοση “Allroad” για το premium compact hatchback Audi A3 με ανυψωμένη ανάρτηση και πλαστικές επενδύσεις στα τόξα των τροχών; Έχουν υπάρξει φήμες για ένα πιο περιπετειώδες A3.

Advertisement
Advertisement

 

Προφανώς, η Audi πιστεύει ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ των Q2 και Q3 και θέλει να το καλύψει με το A3 “Cityhopper”. Αυτό είναι το κωδικό όνομα του μοντέλου (ευτυχώς) και όχι το πραγματικό που θα δείτε στο πίσω μέρος του. Δεν πρόκειται όμως για “Allroad”, επειδή δεν θα δούμε σύστημα τετρακίνησης Quattro. Με άλλα λόγια, ο κινητήρας θα εξακολουθεί να στέλνει την ισχύ στον εμπρός άξονα, παρά την crossover μορφή του αυτοκινήτου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση εκπομπών CO2.

Advertisement
Advertisement

Η ιδιαίτερη εμφάνιση θα συνδυάζεται με μια ανάρτηση με μεγαλύτερη διαδρομή, ενώ το μήκος αναμένεται να είναι μεταξύ των 4,19m του Q2 και των 4,48m του Q3, κάπου στα 4,3m δηλαδή. Με τη Volvo να αποφασίζει να αλλάξει το στυλ αμαξώματος του V40 στην επόμενη γενιά, σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει άλλο V40 Cross Country, έτσι το A3 Cityhopper πιθανόν να μην έχει άμεσο αντίπαλο στην premium κατηγορία. Μοιραία το νέο Audi θα αντιπαρατεθεί με τα Ford Focus Active και Toyota Corolla Cross.

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα A3 επόμενης γενιάς, το εμπνευσμένο crossover θα πατά σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας MQB και ενδεχομένως να διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα. Η ισχύς φημολογείται ότι θα προέρχεται από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης 1,5 και 2,0 λίτρων αλλά και TDI 1.6 και 2.0 λίτρων επίσης. Παρόλο που το ανανεωμένο A3 Sportback πιθανότατα προορίζεται για αποκάλυψη τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το Cityhopper δεν θα εμφανιστεί πριν από το 2022 με τιμή εκκίνησης υψηλότερη από εκείνη του Q2 αλλά χαμηλότερη από την αντίστοιχη του Q3. Να θυμίσουμε τέλος πως και το A1 το επόμενο διάστημα θα υιοθετήσει crossover έκδοση. Μένει να δούμε αν θα γράφει στο πίσω μέρος “Allroad” και αν θα έχει σύστημα τετρακίνησης Quattro.