Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin Speedster με έμπνευση από Le Mans

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin Speedster με έμπνευση από Le Mans

ΝΕΑ

Aston Martin Speedster με έμπνευση από Le Mans

ΝΕΑ

Το Aston Martin Speedster πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στο έτος με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν οριστεί στις αρχές του 2021. Τι άλλο γνωρίζουμε;

Advertisement
Advertisement

 

Η εικόνα αποκαλύπτει τα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας οροφής και αλεξήνεμου, καθώς και το αμάξωμα το οποίο παρουσιάζει σαφείς δεσμούς με το πρωτότυπο 2013 CC100 της μάρκας πίσω στο 2013, το οποίο δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 100 χρόνια του κατασκευαστή.

Το V12 Speedster έχει δημιουργηθεί από το ειδικό τμήμα της Aston, με αποτέλεσμα να συνδυάζει κομψά ένα αυθεντικό σπορ αυτοκίνητο για τον οδηγό, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και αεροναυπηγικής παρακαλώ, προκειμένου να προσφέρει μια εκπληκτική μηχανή απόλαυσης για δυο επιβάτες. Μόνο 88 θα κατασκευαστούν στο χέρι κατόπιν παραγγελίας, ενώ κάθε αυτοκίνητο υπολογίζεται πως θα κοστίζει από τουλάχιστον £750,000. Οι τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν ελάχιστες, αλλά ο V12 του Speedster θα είναι 5,2 λίτρων twin-turbo με πάνω από 700 ίππους. Θα συνδυαστεί μάλιστα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων της ZF. Πρόκειται για το ίδιο σύστημα μετάδοσης που χρησιμοποιεί η DBS Superleggera, αν και είναι ελαφρώς τροποποιημένο.

Advertisement
Advertisement

Το V12 Speedster έρχεται μερικούς μήνες μετά την εμφάνιση των Ferrari Monza SP1 και SP2. Τα ιταλικά αυτοκίνητα επίσης δεν διαθέτουν οροφή, προσφέρουν καθίσματα για ένα ή δύο επιβάτες αντίστοιχα, ενώ θα κατασκευαστούν μέχρι 500 κομμάτια, ανάλογα με τη ζήτηση. Οι συλλέκτες ήδη είναι έτοιμοι να προσφέρουν γύρω στις 2,3 εκατομμύρια λίρες για να τις τοποθετήσουν στο γκαράζ τους. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6.59 λίτρων με ισχύ κοντά στους 820 ίππους.