Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin αναβιώνει την DB4 GT

Ελλάδα 8:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Aston Martin αναβιώνει την DB4 GT

ΝΕΑ

Η Aston Martin αναβιώνει την DB4 GT

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ξανά , σε 25 κομμάτια μόνο, ένα από τα σπανιότερα μοντέλα της. Την αγωνιστική Αston Martin DB4 GT.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Η έκδοση GT αποτέλεσε την αγωνιστική μορφή της DB4 και κατασκευάστηκε σε μόλις 75 μονάδες από το 1959 έως το 1963 (ο Stirling Moss πήρε τη νίκη με το συγκεκριμένο μοντέλο στο Silverstone το 1959). Σήμερα, η Aston Martin αναβιώνει το ιστορικό αγωνιστικό της μοντέλο, καθώς ανακοίνωσε ότι 25 νέες DB4 GT θα βγουν από το εργοστάσιο παραγωγής προς τα τέλη του 2017. Το μοντέλο θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας και θα χρησιμοποιεί μοτέρ 3,7 λίτρων, με 6 κυλίνδρους και απόδοση πάνω από 340 άλογα. Η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 4 σχέσεων, ενώ παράλληλα στη βάση του αυτοκινήτου θα δούμε ένα τροποποιημένο πλαίσιο του ιστορικού μοντέλου.

Η Aston Martin αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα φέρει και ορισμένες σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα στoν τομέα των φρένων, χωρίς αυτό να επηρεάζει τον ιστορικό χαρακτήρα του.Το κόστος για την απόκτηση της «σύγχρονης» Αston Martin DB4 GT ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ περίπου και πριν βιαστείτε να πείτε ότι είναι πολλά…σας ενημερώνουμε ότι ήδη η παραγωγής της έχει πουληθεί!

Advertisement
Advertisement