Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin: Ανάκληση 5.400 μοντέλων

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Ανάκληση 5.400 μοντέλων

ΝΕΑ

Aston Martin: Ανάκληση 5.400 μοντέλων

ΝΕΑ

Η Aston Martin αποφάσισε την ανάκληση πάνω από 5.000 μοντέλων της, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά των ΗΠΑ, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην κινητήρια μονάδα, αλλά και στα καλώδια μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η βρετανική φίρμα, η πρώτη και σημαντικότερη ανάκληση αφορά 3.493 μοντέλα από την γκάμα της DB9, της Virage και της Rapide. Πρόκειται για μοντέλα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από το 2009 και το 2016, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στον κινητήρα και στην συνεργασία του με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όπου μπορεί να μην ενεργοποιηθεί η θέση P (parking).

aston-martin-issues-two-recalls-covering-5400-older-models-122520_1-chariatis-530

Η Aston Martin έχει ξεκινήσει την ενημέρωση των κατόχων των μοντέλων, τα οποία βρίσκονται στη λίστα, όπως και το επίσημο δίκτυο, ενώ η λύση του προβλήματος αφορά μία αναβάθμιση του λογισμικού. Η δεύτερη ανάκληση αφορά 1.953 μοντέλα DB9 και DBS, με έτη κατασκευής από το 2005 έως το 2009, στα οποία ορισμένα προβληματικής κατασκευής καλώδια μπαταρίας μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα με πιθανότητα πυρκαγιάς.

Advertisement

aston-martin-issues-two-recalls-covering-5400-older-models_2-chariatis-640

Πως μπορεί να προκληθεί αυτό; Με το να μετακινηθεί αρκετά πίσω το κάθισμα του οδηγού και να τεντωθούν τα καλώδια σε μεγάλο βαθμό. Η λύση, όπως ανακοινώνει η ίδια η Aston Martin είναι απλή και χωρίς επιπλέον κόστος, απομονώνοντας τα καλώδια από τον μηχανισμό του καθίσματος.

Advertisement