Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αστυνομικοί για περιπολικό: Μια σακαράκα με σπασμένα φρένα!

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αστυνομικοί για περιπολικό: Μια σακαράκα με σπασμένα φρένα!

ΝΕΑ

Αστυνομικοί για περιπολικό: Μια σακαράκα με σπασμένα φρένα!

ΝΕΑ

Με ειδικούς χειρισμούς και πολύ τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα όταν παλιό περιπολικό έμεινε από φρένα!

Advertisement
Advertisement

Από καθαρή τύχη σώθηκαν οι δύο αστυνομικοί που οδηγούσαν ένα πολύ παλιό περιπολικό αυτοκίνητο όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν φρένα και κατάφεραν να το σταματήσουν σε ένα κράσπεδο χωρίς να τραυματίσουν κανέναν περαστικό!

Το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Ζωγράφου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Advertisement
Advertisement

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κατήγγειλαν ότι έσπασαν τα φρένα του περιπολικού ενώ η ΕΛΑΣ διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το ατύχημα και πραγματογνωμοσύνη για το όχημα.

Ωστόσο η Ένωση Αστυνομικών με ανάρτηση στα social media σχετικά με το ατύχημα κάνει λόγο για «Μια σακαράκα με σπασμένα φρένα».

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι το ατύχημα έγινε λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική παρουσίαση των νέων οχημάτων με τα οποία θα εξοπλιστεί η ΕΛΑΣ και αναφέρει ότι τα φρένα του συγκεκριμένου περιπολικού έσπασαν, ενώ κινούνταν επί της οδού Διστόμου.

Advertisement

«Η Πολιτεία, οφείλει να απολογηθεί σε αυτούς τους δύο συναδέλφους μας και να αντιληφθεί επιτέλους, ότι δεν χωρούν εκπτώσεις στην ασφάλεια και προστασία τόσο του πολίτη, όσο και του εργαζόμενου αστυνομικού», επισημαίνουν ακόμη μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές.

Για το περιστατικό η Ένωση Αστυνομικών επισημαίνει επίσης ότι: «Στις 29/06/2019, το μεικτό περιπολικό όχημα Α.Τ. Ζωγράφου- Α.Τ. Καισαριανής, ενώ κινούνταν επί της οδού Διστόμου με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Παπάγου, ξαφνικά τα φρένα του οχήματος έσπασαν και ο οδηγός επιχείρησε με χειρόφρενο και κατεβάσματα ταχυτήτων να σταματήσει το περιπολικό, ρίχνοντάς το σ ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο στη μέση και στον αυχένα.

Advertisement

Πριν από 20 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα που διαβάσαμε σε αστυνομικές ιστοσελίδες, ο οδηγός είχε συντάξει σχετική αναφορά για την ακαταλληλότητα του οχήματος. Ευθύνες θα αναζητήσει κάποιος για την αναφορά αυτή που προφανώς αγνοήθηκε;

Ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα τόσα.

Η Πολιτεία, οφείλει να απολογηθεί σε αυτούς τους δύο συναδέλφους μας και να αντιληφθεί επιτέλους, ότι δεν χωρούν εκπτώσεις στην ασφάλεια και προστασία τόσο του πολίτη, όσο και του εργαζόμενου αστυνομικού.

Advertisement

Το Κράτος αδυνατεί να εφοδιάσει την ΕΛΑΣ με εξοπλισμό και μέσα επαρκή και σαν αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνάδελφοί μας, να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ελλείψεις και με απαρχαιωμένους στόλους οχημάτων, βάζοντας «ρεφενέ» από την τσέπη τους

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σκοπεύουμε μετά τη σύγκληση του προσφάτως εκλεγμένου Δ.Σ. σε Σώμα, να προσφύγουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να θίξουμε το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων, ζητώντας την απόδοση ευθυνών σε όποιον αναλογούν.»

 

ΕΛΑΣ: Είχε γίνει service!

Από την άλλη μεριά η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι το περιπολικό είχε κάνει πρόσφατα σέρβις!

Ειδικότερα η ΕΛΑΣ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του περιπολικού και προσθέτει ότι είχε γίνει προγραμματισμένο σέρβις στο όχημα στις 11 Ιουνίου.

«Σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος και σχόλια – δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε βλάβη των φρένων του οχήματος, ανακοινώνεται ότι:

Δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του οχήματος,

Την 11η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα το προγραμματισμένο service, ενώ

Το όχημα χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σήμερα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, χωρίς να αναφερθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο για την ακριβή περιγραφή της κατάστασης του οχήματος, παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος που έγινε σήμερα το απόγευμα, αλλά και των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα, έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».