Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Αστέρι Mercedes-Benz: Σύμβολο ή οδηγός;

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αστέρι Mercedes-Benz: Σύμβολο ή οδηγός;

Mercedes Summer

Αστέρι Mercedes-Benz: Σύμβολο ή οδηγός;

Mercedes Summer

Η Mercedes-Benz είναι ένα από τα παλαιότερα εμπορικά σήματα, με ιστορία που ξεπερνά τον ένα αιώνα, οι ρίζες της είναι σταθερές στην αρχή της επανάστασης του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρει έναν τρόπο να αναμειχθεί η κληρονομιά της με τα σύγχρονα προϊόντα, κάτι που είναι πιο περίπλοκο από ότι φαίνεται αρχικά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι το λογότυπο της Mercedes-Benz. Ο καθένας ξέρει για το αστέρι τριών σημείων (το οποίο υποτίθεται ότι συμβολίζει τον Gottlieb Daimler’s – ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας) – ότι στοχεύει στην καθολική κινητοποίηση: στη γη, στο νερό και στον αέρα, αλλά δεν είναι όλα αυτά.

Εκείνοι που έχουν ένα εντονότερο μάτι ή μια καλά εκπαιδευμένη μνήμη θα θυμούνται ότι το κλασικό λογότυπο της Mercedes-Benz έχει επίσης δύο κλαδιά με φύλλα σε κάθε πλευρά του κύκλου που περιβάλλει το αστέρι. Αυτές είναι οι δάφνες, ένα αρχαίο ευρωπαϊκό (ελληνικό και ρωμαϊκό) σύμβολο για υψηλή θέση ή νίκη.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-Benz-logo-tsiro-640

Η διαφήμιση της νέας S-Class στη Βόρεια Αμερική, κάνει άμεση αναφορά στο συμβολισμό του λογότυπου, παρόλο που του δίνει ένα ελαφρώς διαφορετικό γύρισμα. Το κλιπ μιλάει για το μεγάλο sedan που αποτελεί την κορυφαία Mercedes-Benz, κάτι που είναι αμέσως προφανές εάν κοιτάξετε τις πολυάριθμες τεχνολογίες που εισήχθησαν στις διάφορες γενιές S-Class με την πάροδο του χρόνου.

Αλλά δεν μπορείτε να μείνετε μπροστά αν δεν συνεχίσετε να πιέζετε για τελειότητα, για συνεχή καινοτομία και πρόοδο. Και αυτό είναι όπου το λογότυπο έρχεται να προσδώσει. Η υποσυνείδητη φωνή λέει ότι το απλό σήμα που κάθεται στο αμάξωμα ενεργεί ως υπενθύμιση για την εταιρεία ότι “δεν θα πρέπει ποτέ να στηρίζεται στις δάφνες της, θα πρέπει πάντα να δικαιολογεί το αστέρι”.

Advertisement