Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aspark Owl με 1.150 ίππους!

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aspark Owl με 1.150 ίππους!

ΝΕΑ

Aspark Owl με 1.150 ίππους!

ΝΕΑ

Ίσως να θυμάστε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Aspark Owl το οποίο είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης πίσω στο 2017. Η εξέλιξη του ιαπωνικού τετράτροχου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με την εταιρεία να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο το hypercar να προβεί σε εξαντλητικές δοκιμές στην απαιτητική πίστα του Nürburgring, εκεί όπου οι κατασκευαστές αποκομίζουν πολύτιμα συμπεράσματα.

Advertisement
Advertisement

Οι αναφορές της Aspark Owl μας επιτρέπουν να στοχεύουμε σε ένα νέο ρεκόρ στο Nürburgring, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο Top Gear, προσθέτοντας επίσης πως θα ήταν δυνατή και η κατασκευή μιας σκληροπυρηνικής αγωνιστικής έκδοσης εάν φυσικά υπήρχε η ανάλογη ζήτηση. Σημειώστε μόνο πως για το 0-100 km/h από στάση η εταιρεία έχει δηλώσει μόλις 1,9 sec. Οι επίσημες προδιαγραφές μέσα από την εταιρεία αποκαλύπτουν επίσης πως το hypercar μπορεί να φτάσει στα 280 km/h τελικής ταχύτητας, αλλά η αυτονομία περιορίζεται στα 150 km. Η ισχύς ανέρχεται στους 429 ίππους και στα 764 Nm ροπής. Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως η απόδοση μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις εξέλιξης δύναται να σκαρφαλώσει στους 1.150 ίππους!

Το hypercar διαθέτει ένα εξαιρετικά χαμηλό αμάξωμα το οποίο αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, κάτω από ένα σωληνοειδές πλαίσιο για την ελαχιστοποίηση του βάρους. Η Aspark αναφέρει πως το συνολικό απόβαρο δεν ξεπερνά τα 850 kg. Με μια τιμή 3,1 εκατομμυρίων ευρώ και παραγωγή μόλις 50 μονάδων, το εντυπωσιακό hypercar αποτελεί εξ’ ορισμού ένα σπάνιο μηχάνημα, με την εταιρεία να δεσμεύεται να παραδώσει το πρώτο κομμάτι μέσα στο 2020. Μεταξύ των διαθέσιμων εργοστασιακών οχημάτων παραγωγής, ο σημερινός κάτοχος ρεκόρ στο Nordschleife είναι η Aventador SVJ με χρόνο 6: 44,97, αν και η Lanzante Motorsport McLaren P1 LM είναι ακόμη ταχύτερη στο 6: 43,2. Ο υπάρχων πρωταθλητής μεταξύ των EV είναι το Nio EP9 με 6: 45.90.

Advertisement
Advertisement