Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά Soul

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά Soul

ΝΕΑ

Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά Soul

ΝΕΑ

Επιδότηση από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ εξασφάλισαν η Hyundai-Kia Αμερικής και η εταιρεία Mojo Mobility, που ειδικεύεται στην τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς ρεύματος. Η επιδότηση αφορά την έρευνα και ανάπτυξη συστήματος που θα επιτρέπει την ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η εφαρμογή των δοκιμών για τους ασύρματους σταθμούς φόρτισης θα γίνει πάνω στο Soul EV, το μηδενικών ρύπων crossover της Kia, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ. Η αυτόματη φόρτιση θα κάνει πιο ελκυστικά στο κοινό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς θα διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σχετική διαδικασία. Οι κατασκευαστές εκτιμούν ότι θα οδηγήσει σε μικρότερες μπαταρίες και άρα σε ελαφρύτερα οχήματα.

Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου του Soul EV είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα και χαρίζουν αυτονομία 212 km σε κατάσταση πλήρους φόρτισης. Το ηλεκτρικό Kia εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 111 PS και ροπής 29 kgm, ικανός να προσφέρει στο αυτοκίνητο των 4,14 m. επιτάχυνση 0-100 km/h σε 11,2 sec και τελική ταχύτητα 145 km/h.

Advertisement
Advertisement

Η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών έχει βάλει… φρένο στα σχέδια της ελληνικής αντιπροσωπείας για εισαγωγή του στη χώρα μας (οι πληροφορίες του NewsAuto.gr ανέφεραν ως πιθανή τιμή τα 35.000 ευρώ).