Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αριστεροί έκλεισαν την Tesla

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αριστεροί έκλεισαν την Tesla

ΝΕΑ

Αριστεροί έκλεισαν την Tesla

ΝΕΑ

Καθυστερήσεις στην παραγωγή και χαμένα έσοδα είναι το αποτέλεσμα μιας ύποπτης ενέργειας που έχει καθηλώσει το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ανακοίνωσε ότι η διακοπή ρεύματος στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οδηγώντας σε παύση της παραγωγής και επηρεάζοντας ενδεχομένως τις παραδόσεις.

Η διακοπή λειτουργίας ακολουθεί μια ύποπτη εμπρηστική επίθεση σε πυλώνα ηλεκτροδότησης κοντά στις εγκαταστάσεις του Model Y.

Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα, γεγονός που οδήγησε στην εκκαθάριση του χώρου της Tesla από την ασφάλεια. Ο διευθύνων σύμβουλος Ίλον Μασκ καταδίκασε τον ύποπτο εμπρησμό ως “εξαιρετικά ανόητο”.

Advertisement
Advertisement

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε ότι το εργοστάσιο αναμένεται να παραμείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Κατά συνέπεια, η Tesla προβλέπει σημαντικές οικονομικές απώλειες, υπολογίζοντάς τες σε υψηλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η διακοπή είχε ως αποτέλεσμα περίπου 1.000 οχήματα να μείνουν ημιτελή μόνο την Τρίτη.

Η E.DIS, θυγατρική του διαχειριστή δικτύου E.ON, εργάζεται ενεργά για την εξεύρεση προσωρινής λύσης για τον κατεστραμμένο πυλώνα, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ηλεκτροδότηση του εργοστασίου.

Advertisement

Ωστόσο, δεν έχει δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία αποκατάστασης.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία Baird Equity Research προβλέπει μείωση των παραδόσεων της Tesla για το πρώτο τρίμηνο, αποδίδοντάς την εν μέρει στην ύποπτη εμπρηστική επίθεση.

Advertisement

Αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους προς τα κάτω σε 421.100 παραδόσεις, σε αντίθεση με την πρόβλεψη της Wall Street για 489.000 παραδόσεις.

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο έχει γίνει στόχος ακτιβιστών για το κλίμα που αντιδρούν στα σχέδια επέκτασής του για διπλασιασμό της δυναμικότητας.

Επί του παρόντος, οι εγκαταστάσεις παράγουν περίπου 6.000 Model Y την εβδομάδα.

Advertisement

Οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι μια επιστολή που φέρεται να προέρχεται από μια ακροαριστερή ομάδα με την ονομασία Volcano Group, η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την πυρκαγιά που προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας, φαίνεται να είναι αυθεντική.