Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Άρης Αραβανής: «Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές στην αυτοκίνηση»!

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άρης Αραβανής: «Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές στην αυτοκίνηση»!

MIRROR

Άρης Αραβανής: «Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές στην αυτοκίνηση»!

MIRROR

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας παρουσίασης της Toyota είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον πρόεδρο της Toyota Ελλάς, Άρη Αραβανή σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Advertisement
Advertisement

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μας μίλησε στην καθημερινή απογευματινή (15:00 – 17:00) ραδιοφωνική εκπομπή “Αlpha Speed” του Alpha Radio 989.

Συνεργασία TOYOTA – ΔΟΕ και κατ’ επέκταση συνεργασία TOYOTA Ελλάς – EOE…
Η Toyota πριν λίγο καιρό με πρωτοβουλία του προέδρου Άκιο Τογιόντα συμφώνησε και ξεκινά συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Διεθνή Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για μια 8χρονη συνεργασία που θα καλύψει τόσο τους Θερινούς όσο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθότι οι αξίες του Ολυμπισμού συνάδουν απόλυτα με τις αξίες και τη φιλοσοφία της Toyota. Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για να δείξει η Toyota όχι μόνο τα οχήματά της αλλά και τις ευρύτερες υπηρεσίες μετακίνησης τις οποίες ήδη προσφέρει ή πρόκειται να προσφέρει στο μέλλον. Αντίστοιχα και στη χώρα μας έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με τη ΕΟΕ η οποία σταδιακά θα υλοποιείται ολοένα και περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Δημιουργήθηκε κατηγορία χορηγού mobility στη ΔΟΕ, ειδικά για την Toyota…
Ναι επεκτεινόμαστε σε υπηρεσίες καλής μετακίνησης καλύπτοντας κάτω από αυτή την ομπρέλα και υπηρεσίες μετακίνησης ειδικά σχεδιασμένες για άτομα με προβλήματα κίνησης. Επίσης θα προβληθούν οι νέες μορφές αυτοκίνησης. Δεν είναι η παραδοσιακή μορφή συνεργασίας αυτοκινητοβιομηχανίας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και του Παραολυμπιακούς αντίθετα πρόκειται για μια νέα μορφή συνεργασίας που θα καλύψει ευρύτερα τον τομέα της μετακίνησης.

Τι βλέπετε να έρχεται τα επόμενα χρόνια στην αυτοκίνηση;
Στα επόμενα 10 χρόνια ο τομέας του αυτοκινήτου θα γνωρίσει αλλαγές μεγαλύτερες απ’ αυτές που συνέβησαν τα τελευταία 60 χρόνια. Αυτό θα συμβεί σε δυο άξονες: Ο ένας είναι τα προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και ο άλλος ο τομέας της μετακίνησης. Πλέον ο κόσμος σταδιακά μετακινείται από τα παραδοσιακά μοντέλα αυτοκίνησης και δημιουργούνται νέα σχήματα όπως η μίσθωση αυτοκινήτου για μικρές διαδρομές, πολλά άτομα μαζί, θα υπάρχει κοινοκτημοσύνη του αυτοκινήτου. Δημιουργούνται και στην Ελλάδα τέτοιες υπηρεσίες. Ο ανταγωνισμός θα διευρυνθεί θα μπουν νέοι αντισυμβατικοί παίκτες στο χώρο αυτοκινήτου. Η συνδεσιμότητα, η ψηφιοποίηση αλλάζει τα δεδομένα, τα αυτοκίνητα θα πηγαίνουν μόνα τους. Θα υπάρξουν νέες μορφές ανάπτυξης των προϊόντων. Επίσης υπάρχει η νέα περιβαλλοντική νομοθεσία που είναι πιο αυστηρή.

aris-aravanis-toyota-b640

Advertisement

Πείτε μας περισσότερα λόγια για το νέο Yaris…
Το Yaris είναι το bestseller της αγοράς επί σειρά ετών. Λανσάραμε το νέο Yaris πριν λίγες βδομάδες. Έχει δυο νέους κινητήρες ο ένας είναι βενζίνης 1.5lt με 111PS και πολύ καλή ροπή και ο δεύτερος είναι ο υβριδικός κινητήρας. Βρισκόμαστε πλέον στην 4η γενιά υβριδικών κινητήρων, η Toyota λανσάρισε πρώτη πολύ καιρό πριν, το 1997, το Prius. Από τότε εκδημοκρατίστηκε το υβριδικό σύνολο που σήμερα υπάρχει επίσης σε Yaris, Auris, CHR, RAV4. Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι παγκοσμίως η Toyota έχει πουλήσει 10 εκ. υβριδικά οχήματα. Παράλληλα υπάρχουν στο Yaris και οι δυο γνωστοί κινητήρες ο 1.0lt βενζίνης και ο 1.4lt πετρελαίου.

Η πετρελαιοκίνηση στην ελληνική αγορά δείχνει να εξορθολογίζεται…
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη το diesel το οποίο κινείται σε υψηλούς ρυθμούς αρχίζει να μειώνεται. Ειδικά στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση το 2011 διαπιστώσαμε τεράστια αύξηση έφτασε στο 63% των συνολικών πωλήσεων. Εκτιμούμε ότι θα πάει κάτω από 50% σωστά βάλατε τον όρο «εξορθολογίζεται» καθώς ο καταναλωτής στρέφεται προς άλλους κινητήρες πια.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρόεδρος της Toyota Eλλάς, Άρης Αραβανής.

Advertisement