Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του νέου SUV της Toyota

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άρχισε η παραγωγή του νέου SUV της Toyota

ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του νέου SUV της Toyota

ΝΕΑ

Μπορεί το ελληνικό κοινό να μην το είδε στην πρόσφατη έκθεση Αυτοκίνηση, καθότι η αντιπροσωπεία της Toyota δεν είχε περίπτερο, όμως είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει την αγορά της χώρας μας. Περιμένουμε το C-HR πριν τα τέλη του έτους, σε εκδόσεις βενζίνης με 1.2 turbo και υβριδική με 1.8, με κίνηση στους μπροστινούς ή σε όλους τους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η παραγωγή του άρχισε στις εγκαταστάσεις της Toyota Motor Manufacturing Τουρκίας, στην επαρχία του Σαγγάριου. Τα υβριδικά συστήματα θα προέρχονται από τη Μ. Βρετανίας και τα κιβώτια από την Πολωνία. Πρόκειται για το όγδοο Toyota που κατασκευάζεται στην Ευρώπη και το τρίτο υβριδικό, μετά το Yaris (Γαλλία) και το Auris/Auris Touring Sports (Μ. Βρετανία).

toyota-C-HR-start-production-2

Advertisement
Advertisement

Το C-HR έχει μήκος 4,36 m. και βασίζεται στην πλατφόρμα GA-C, την ίδια με το Prius. Η υβριδική έκδοση με τον 1.8 βενζίνης έχει συνδυαστική ισχύ 122 ίππους και εμφανίζει μεικτή κατανάλωση 3,7 lt/100 km (εκπομπές ρύπων 85 g/km). Ο 1.2 turbo (κοινός με αυτόν του Auris) αποδίδει 116 PS (5,7 lt/100 km – 128 g/km).

Η εικόνα της καμπίνας των επιβατών είναι αντίστοιχη σε φιλοσοφία με την μοντέρνα αίσθηση που εκπέμπει το αμάξωμα του C-HR. Στην κεντρική (ασύμμετρης σχεδίασης) κονσόλα ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκονται οι διακόπτες για τον κλιματισμό. Στον πίνακα οργάνων υπάρχουν και αναλογικές ενδείξεις (λειτουργία υβριδικού συστήματος, ταχύμετρο) αλλά και ψηφιακές σε μία οθόνη. Οι πλούσιες εκδόσεις θα εφοδιάζονται με ειδικά σχεδιασμένο ηχοσύστημα της JBL, για μοναδική ακουστική εμπειρία.

toyota-C-HR-start-production-3