Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του μικρού SUV της Audi

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άρχισε η παραγωγή του μικρού SUV της Audi

ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του μικρού SUV της Audi

ΝΕΑ

Την ώρα που το NewsAuto.gr βρισκόταν στη Ζυρίχη για να οδηγήσει το Q2, στο Ίνγκολσταντ άρχισαν να κατασκευάζονται τα πρώτα αυτοκίνητα. Το βασικό μοντέλο της σειράς SUV Q της γερμανικής μάρκας μοιράζεται την ίδια γραμμή παραγωγής στο κεντρικό εργοστάσιο της Audi με το Α3 και θα φθάσει σταδιακά τα 450 αυτοκίνητα ημερησίως.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Q2 έχει μήκος (4,19 m) που το κατατάσσει στη δημοφιλή κατηγορία των baby SUV. Η βασική του έκδοση είναι προσθιοκίνητη και ζυγίζει 1.205 kg. Οι χώροι του είναι κορυφαίοι για την κατηγορία, ενώ και το πορτμπαγκάζ ικανοποιεί με τον όγκο του (405 lt). Απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό και με αυτό η Audi φιλοδοξεί να “ρίξει” τον μέσο όρο ηλικίας των πελατών της.

Πιο προσιτή επιλογή είναι ο 3κύλινδρος 1.0 TFSI με 116 ίππους, ενώ με καύσιμο τη βενζίνη υπάρχουν επίσης οι επιλογές του 1.4 TFSI με 150 PS (με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων και προαιρετικά με 4×4) και του 2.0 TFSI με 190 PS (στάνταρ η τετρακίνηση). Στην πλευρά των diesel διατίθενται ο 1.6 TDI απόδοσης 116 PS και ο 2.0 TDI με 150 και 190 PS (στην πρώτη περίπτωση προαιρετικά και στη δεύτερη στάνταρ το σύστημα quattro).

Advertisement
Advertisement

Το Audi Q2 αναμένεται στη χώρα μας το Νοέμβριο. Μέχρι τότε διαβάστε τις εντυπώσεις του Τάκη Τρακουσέλλη που το οδήγησε στους ελβετικούς δρόμους.